Kokosové ježe fotorecept
Foto: olinecka
Koláčik pre milovníkov čokolády a kokosu, ktorý nechýba na vianočnom stole. Nenáročne pečenie, ktorého sa nemusia báť ani začiatočníci.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
150 g |
|
100 ml |
|
125 ml vlažné |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
Poleva: | |
100 g (mliečna, horká) |
|
100 g |
|
250 ml |
|
2 PL |
|
Na obaľovanie: | |
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Celé vajíčka s kryštálovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do penista. Striedavo pridáme olej a vlažné mlieko. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva po častiach zašľaháme do cesta. Plech 20x30 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 minút. Po upečení korpus necháme vychladnúť. Pripravíme suroviny na čokoládovú polevu a kokos na obaľovanie.
-
2
Z plechu opatrne vyberieme vychladnutý korpus aj s papierom a pokrájame na kocky. Čokoládová poleva: Všetky suroviny - cukor, kakao, mlieko a na menšie kúsky polámanú čokoládu - dáme do hrnca a na sporáku necháme zovrieť. Premiešame, aby bola čokoláda rozpustená.
-
3
Kocky namáčame do čokoládovej polevy a obalíme zo všetkých strán v nastrúhanom kokose. Odložíme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť.
Ďakujem pekne za nahliadnutie receptu som rada, že sa recept páči, pozdravujem.
Ďakujem za komentár som rada že sa recept páči.
Nie je ich veľa tak nemusí byť polovičná dávka.. Ale to je na tvojom zvážení, pozdravujem.
Ďakujem všetkým za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči.
@evana , z celého plechu ich je naozaj veľa, hodne sa s nimi nababreš, ale keď máš viac záujemcov o dobrotky, s chuťou a radosťou ich budú vyťahovať aj po vianociach (určite sa nepokazila , hovorím z vlastnej skúsenosti...) !
Osvedčená vianočná klasika :-))
Pozdravujem.
Ďakujem za komentár som rada že sa recept páči.
Veľmi vydarené, ďakujem za recept. Už sa môžu upiecť na sviatky či je ešte skoro?
Vôbec nie je neskoro, len z nich zopár schovaj...
Ďakujem pekne za odpoveď. Ak mi to časovo vyjde zajtra upečiem.
Ja mám od švagrinej celkom iný recept, korpus je zo 6 vajec s karamelom a medom a nmáčanie do Hery s cukrom a kakaom. Tento sa mi pozdáva najviac, nakoľko je to na malý plech, menej vajec a zdravsia poleva pred posýpaním. Gratulujem k vysledku a zároveň prajem všetkým veľa zdravia a chute do varenia a pečenia v novom roku.