Foto: jatanika
Jednoduché a efektné.
na 170 °C
Postup
-
1
Čokoládu nalámeme a spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť. Vajíčka (použijeme veľké) vyšľaháme s cukrom dobiela. Pridáme vanilkový extrakt. Primiešame čokoládu. Múku zmiešame so soľou a práškom do pečiva. Vmiešame do cesta. Cesto zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme na cca 3 hodiny do chladu.
-
2
Potom z cesta odoberáme kúsky a tvarujeme guličky s priemerom asi 2,5 cm. Ak to nejde, dáme cesto ešte do chladu (ja som chladila len 2,5 hodiny). Každú guličku dobre vygúľame v práškovom cukre tak, aby neostali čokoládové miesta. Prebytočný cukor jemne strasieme.
-
3
Guličky dávame na plech ďalej od seba, lebo sa budú trochu roztekať. Plech nie je nutné mastiť. Cukor bráni prilepeniu.
-
4
Pečieme pri 170 stupňoch asi 10 minút. Koláčiky majú byť na povrchu upečené, ale vo vnútri vláčne. Pri pečení pekne popraskajú - zvráskavejú.
-
5
Z dávky je cca 50 koláčikov. Koláčiky sú najlepšie hneď po upečení. Je lepšie ich zjesť v deň keď boli upečené, pretože do druhého dňa dosť stvrdnú.
Sú pekné...
ten cukror je na nich velmi efektny a tak sa mi pacil, ze som ho vyuzila aj pri inych drobnych kolacikoch a naozaj su velmi dobre- po vyskusani ostanu oblubene.
Musim povedat, ze na moj vkus su fest sladke (nabuduce dam menej cukru alebo pridam kakao), ale o to viac vhodne ku kave, a pre muzov a deti tak ci tak tip top.
Velka vdaka za super recpet!