Vráskavé čokoládové koláčiky fotorecept

jatanika - fotkajatanika, 17. marca 2011
Vráskavé čokoládové koláčiky (fotorecept)
Foto: jatanika

Jednoduché a efektné.

10 minút
na 170 °C

Suroviny

230 g
60 g
100 g
2
200 g
štipka
1/2 lyžičky
 na obalenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Čokoládu nalámeme a spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť. Vajíčka (použijeme veľké) vyšľaháme s cukrom dobiela. Pridáme vanilkový extrakt. Primiešame čokoládu. Múku zmiešame so soľou a práškom do pečiva. Vmiešame do cesta. Cesto zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme na cca 3 hodiny do chladu.

    Vráskavé čokoládové koláčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom z cesta odoberáme kúsky a tvarujeme guličky s priemerom asi 2,5 cm. Ak to nejde, dáme cesto ešte do chladu (ja som chladila len 2,5 hodiny). Každú guličku dobre vygúľame v práškovom cukre tak, aby neostali čokoládové miesta. Prebytočný cukor jemne strasieme.

    Vráskavé čokoládové koláčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Guličky dávame na plech ďalej od seba, lebo sa budú trochu roztekať. Plech nie je nutné mastiť. Cukor bráni prilepeniu.

    Vráskavé čokoládové koláčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme pri 170 stupňoch asi 10 minút. Koláčiky majú byť na povrchu upečené, ale vo vnútri vláčne. Pri pečení pekne popraskajú - zvráskavejú.

    Vráskavé čokoládové koláčiky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z dávky je cca 50 koláčikov. Koláčiky sú najlepšie hneď po upečení. Je lepšie ich zjesť v deň keď boli upečené, pretože do druhého dňa dosť stvrdnú.

    Vráskavé čokoládové koláčiky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
sú ozak krasne, myslis, ze by im nepomohlo trosku ohriat v mikrovlnke, aby opat zmäkli?
myslím si, že hej... ale pravdupovediac som to neskúšala...čože je taká dávka pre moje deti :-)))