Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Jablkovo-tvarohový obrátený koláč fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 9. augusta 2020
Jablkovo-tvarohový obrátený koláč (fotorecept)
Foto: olinecka

Je veľa spôsobov ako pripraviť obrátený koláč. Výborná svieža chuť, ktorej sa nedá odolať.

50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

180 g
4 ks
180 g
1 bal.
štipka
1 dcl
1 dcl (teplá, nie horúca)
2 PL
Jablková plnka:
800 g nastrúhané
podľa chuti
 (podľa sladkosti jabĺk)
z 1/2 citróna
Tvarohový krém:
600 ml
250 g
200 g
6 PL
2 bal. (alebo vanilkový puding)
Navrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na plnku a krém. Jablková plnka: Jablká ošúpeme, nastrúhame, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme cukor, škoricu, premiešame.

    Jablkovo-tvarohový obrátený koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom a štipkou soli do penista. Postupne pridávame striedavo olej a teplú vodu. Múku zmiešame s práškom do pečiva a primiešame do žĺtkovej peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý varechou zľahka vmiešame do cesta. Plech 25x35 cm vyložíme alobalom až na boky. Rozložíme nastrúhané jablká. Cesto rozdelíme na dve časti do jednej polovice vmiešame kakao. Lyžicou striedavo nanesieme tmavé a svetlé cesto, viď foto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 minút.

    Jablkovo-tvarohový obrátený koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tvarohový krém: V mlieku, do ktorého pridáme cukor uvaríme Zlatý klas alebo vanilkový puding na hustý krém. Necháme vychladnúť za občasného miešania. Následne vmiešame tvaroh a kyslú smotanu.

    Jablkovo-tvarohový obrátený koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vychladnutý korpus preklopíme pomocou druhého plechu, spodnou časťou nahor tak, aby bola jablková plnka navrchu. Na jablkovú plnku nanesieme tvarohový krém. Koláč dáme do chladničky stuhnúť.

    Jablkovo-tvarohový obrátený koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme čokoládovú polevu, ktorou polejeme hotový koláč. Opäť necháme stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na rezy. Dobrú chuť.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Ovocné, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu