Pribináčikové šišky fotorecept

domi454 - fotkadomi454, 7. marca 2014
Pribináčikové šišky (fotorecept)
Foto: domi454

Veľmi jednoduchý recept na šišky - sú chutné, chrumkavé a nadýchané... jednoducho vynikajúce :)

6
porcií
15 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
3 ks
170 g
1 ks
1,5 ks
štipka
 na vyprážanie
 na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Pribináčikové šišky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 3

    Múku preosejeme a pridáme k nej kypriaci prášok a vanilkový cukor. Premiešame.

    Pribináčikové šišky (fotorecept) - obrázok 3
  3. 4

    Do inej nádoby dáme pribináčikov a vajcia, s metličkou premiešame na hladkú hmotu.

    Pribináčikové šišky (fotorecept) - obrázok 4
  4. 5

    Obe hmoty spojíme a premiešame.

    Pribináčikové šišky (fotorecept) - obrázok 5
  5. 6

    Pomocou dvoch malých lyžičiek dávame po kúskoch cesta do horúceho oleja. Smažíme dozlatista.

    Pribináčikové šišky (fotorecept) - obrázok 6
  6. 7

    Dáme na servítku a potom obalíme v cukre.

    Pribináčikové šišky (fotorecept) - obrázok 7
  7. 8

    Dobrú chuť !

    Pribináčikové šišky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
a to je co toto ?
ako sa to mohlo spravit take krasne gulatucke ?
neda sa nic robit , musim sama skusit , ci su odolne voci klavym rukam , lebo mam tusaka , ze budu vyborne :-)
Robievam nekysnuté pagáčiky z tvarohu, tu je zrejme tvaroh nahradený pribináčkom... super nápad, naozaj sú prekrásne bambulkaté, veľmi chválim :)
ja robim taketo tvarohove( v podstate je to asi to iste, lebo pribinacik je z tvarohu), tiez robim s lyzickami no nikdy sa mi nepodarili take gulate, lepo cesto je take hutnejsie a lepi sa, preto este lyzicky namacam po kazdom raze vo vode, aby sa cesto nelepilo na lyzicky, ale vzdy maju take " rozky" a nie su dokonale gulate
Ťažko sa to slovne opisuje, ale skúsim to vysvetliť :) tak do jednej lyžičky naberieme lepivé cesto a druhou lyžičkou ho "odoberieme" z prvej, to urobíme asi 4 krát kým nevznikne guľatý tvar, potom už to len z lyžičky premiestnime do oleja. Oni sa ešte v oleji upravia do gule... tak a to je celý únavný postup :)

Pridaj komentár k receptu: