Ovocný koláč
Ovocný koláč

Super nadýchaná a šťavnatá bublanina

lowy - fotkalowy, 30. mája 2020
Super nadýchaná a šťavnatá bublanina
Foto: lowy

Milí moji, vždy keď sme robili bublaninu, tak som sa obával, či to nebude suchár s ovocím, ku ktorému treba liter vody alebo čaju. Zobraziť celý popisMilí moji, vždy keď sme robili bublaninu, tak som sa obával, či to nebude suchár s ovocím, ku ktorému treba liter vody alebo čaju. Pri tomto recepte sa podobných vecí vôbec nemusíte báť. Je fantastická od prvého sústa až po posledné a krásne nadýchaná, šťavnatá a to aj na druhý deň. Ak sa samozrejme druhého dňa dožije, čo veľmi nepravdepodobné :)

20
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
300 g
1 bal.
z 1 citróna
435 g
150 g
150 g
podľa chuti
1 bal.




Postup

  1. 1

    Dáme si rozohriať rúru na 180 stupňov. To len aby ste potom nemuseli čakať, pretože príprava cesta je rýchla.

  2. 2

    V miske najprv poriadne zmiešame vajcia s cukrom, vanilkovým cukrom a nastrúhanou citrónovou kôrou. Tu si dáme záležať, aby sme pri šľahaní dosiahli čo najhustejšiu nadýchanú penu. Nepodceňujeme tento krok, pretože tu sa rozhodne ako nadýchaná bude naša super bublanina :) Najlepšie to spraví robot, skúšal som to aj ručne je to makačka a trvá to 3-krát dlhšie, nevzdajte to :)

  3. 3

    Do peny za pomalého miešania, teda skôr podmiešavania, pridávame najprv olej a mlieko.

  4. 4

    Múku dôkladne premiešame s práškom do pečiva. A potom postupne, lyžicu po lyžici, tiež za podmiešavania pridávame do masy. Pokračujeme pokým sa všetko nespojí. Trpezlivosť! Miešajte pomaly! Ináč nebude taká ako Vám tu sľubujem... :)

  5. 5

    Na plech dáme papier na pečenie a cesto naň rovnomerne vylejeme. Potom už iba navrch pokladáme ovocie a dáme piecť na 180 stupňov na 25 min. Po upečení necháme vychladnúť a papáme. Viem, že je to ťažké vydržať, ale počkajte aspoň 20 minút, ináč sa popálite ovocím ako ja :) Dobrú chuť a kľudne sa ozvite ako sa Vám podarila. S pozdravom rodina Vozár-Löwy.

Diskusia k receptu

marienka44
Obyčajne sa ovocie do bublaniny obaľuje v múke aby nekleslo počas pečenia na dno. Netreba tento úkon aj pri tomto recepte?
lowy
@marienka44 (31.5.2020 17:15)
Stačí poprášiť hladkou múkou keď už je naukladane na ceste.. ale my to ani nerobíme
olinecka
Už sa blíži, že u nás budú jahody a bude aj bublanina. Podarila sa Ti.
evanaaa
Ani ja som nikdy neobalovala ovocie múkou, veď je jedno, či je navrchu alebo v strede, a pri tejto peknej bunblanine to ani nebolo treba, ako vidno, ovocie je vidieť. Najmä, ak nie je vysoká, čo na tejto oceňujem.
hanulka1
Pri mojich 6-tich deťoch som sa napiekla neúrekom ,ale takúto bublaninu som nikdy neurobila☹toto je úžasné, moja vnučka ju pečie ako na bežiacom páse.Ďakujem, je úžasná,proste TOP!!!
catherina21
Výborná je.
Dnes som hľadala receptoš na nejakú bublaninu a frnkol mi do nosa Váš:) Úžasniakovská, nadychaná, mňamková. Si poviete že na bublanine sa nedá čo pokaziť ale sú aj suché piškóty..a táto ako páperko a šťavnatá. Robila som z čerstvych malín a čučoriedok no veru len jeden koláčik sa zjesť nedá,,,rovno tri:):):) chlapi ma doma chvália, aj susedia si pochutili.
Ďakujem, všetko dobré prajem, pohodovú nedeľu:) s úsmevom a radosťou:) a i naďalej pečte s láskou , vtedy sa vždy podarí:)