Foto: certica47
Túto dobrotku pečiem väčšinou v zimných mesiacoch a to z toho dôvodu, že v tomto období si údime domácu slaninku, ktorú používam ako jednu Zobraziť celý popisTúto dobrotku pečiem väčšinou v zimných mesiacoch a to z toho dôvodu, že v tomto období si údime domácu slaninku, ktorú používam ako jednu z ingrediencií. Tento recept som získala od mojej dobrej známej, ktorá je vynikajúcou babkou. Pečie tieto rožky svojim vnúčatám a ja ju teraz nasledujem.
príprava
na 185 °C
Suroviny
600 g |
|
3 dl vlažné |
|
50 g čerstvé |
|
1 čajová lyžička |
|
1,5 dl |
|
2 polievkové lyžice |
|
1 čajová lyžička |
|
1 dl |
|
1 polievková lyžica |
|
200 g |
|
200 g domáca |
|
100 g v celku |
|
200 g |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Do vlažného mlieka rozmrvíme droždie, pridáme cukor a necháme nakysnúť.
- 2
Ten potom pridáme k múke spolu s olejom, vegetou a oregánom. Vykysnuté cesto rozdelíme na 5 častí a každú rozvaľkáme do kruhu.
- 3
Natrieme kečupom zmiešaným s korením na pizzu a radielkom ho rozdelíme na 8 dielov. Na jednotlivé trojuholníky ukladáme kúsok plátkového syra, slaniny a šunky. Trojuholník stáčame od širšieho okraja k užšiemu. Naplnené rožky uložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme postrúhaným eidamom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri 185 stupňoch asi 20-25 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
som rada že si sem ten recept dala... sú výborné, keď chcem pridám do nich kukuricu, šampiony, olivy, proste čokoľvek.. aj dnes ich robím a už sa ne tešíme