Pizza rožky

certica47 - bez fotkyCertica47, 17. novembra 2012 18:53
Ďalšie recepty »
Pizza rožkyFoto: certica47

Túto dobrotku pečiem väčšinou v zimných mesiacoch a to z toho dôvodu, že v tomto období si údime domácu slaninku, ktorú používam ako jednu z ingrediencií. Tento recept som získala od mojej dobrej známej, ktorá je vynikajúcou babkou. Pečie tieto rožky svojim vnúčatám a ja ju teraz nasledujem.

30 min
príprava
20-25 min
na 185 °C

Suroviny

600 g
3 dl vlažné
50 g čerstvé
1 čajová lyžička
1,5 dl
2 polievkové lyžice
1 čajová lyžička
1 dl
1 polievková lyžica
200 g
200 g domáca
100 g v celku
200 g
1 ks
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Do vlažného mlieka rozmrvíme droždie, pridáme cukor a necháme nakysnúť.

  2. 2

    Ten potom pridáme k múke spolu s olejom, vegetou a oregánom. Vykysnuté cesto rozdelíme na 5 častí a každú rozvaľkáme do kruhu.

  3. 3

    Natrieme kečupom zmiešaným s korením na pizzu a radielkom ho rozdelíme na 8 dielov. Na jednotlivé trojuholníky ukladáme kúsok plátkového syra, slaniny a šunky. Trojuholník stáčame od širšieho okraja k užšiemu. Naplnené rožky uložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme postrúhaným eidamom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri 185 stupňoch asi 20-25 minút.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist