Pizza rožky

certica47 - bez fotkycertica47, 17. novembra 2012
Pizza rožky
Foto: certica47

Túto dobrotku pečiem väčšinou v zimných mesiacoch a to z toho dôvodu, že v tomto období si údime domácu slaninku, ktorú používam ako jednu z ingrediencií. Tento recept som získala od mojej dobrej známej, ktorá je vynikajúcou babkou. Pečie tieto rožky svojim vnúčatám a ja ju teraz nasledujem.

30 minút
príprava
20-25 minút
na 185 °C

Suroviny

600 g
3 dl vlažné
50 g čerstvé
1 čajová lyžička
1,5 dl
2 polievkové lyžice
1 čajová lyžička
1 dl
1 polievková lyžica
200 g
200 g domáca
100 g v celku
200 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka rozmrvíme droždie, pridáme cukor a necháme nakysnúť.

  2. 2

    Ten potom pridáme k múke spolu s olejom, vegetou a oregánom. Vykysnuté cesto rozdelíme na 5 častí a každú rozvaľkáme do kruhu.

  3. 3

    Natrieme kečupom zmiešaným s korením na pizzu a radielkom ho rozdelíme na 8 dielov. Na jednotlivé trojuholníky ukladáme kúsok plátkového syra, slaniny a šunky. Trojuholník stáčame od širšieho okraja k užšiemu. Naplnené rožky uložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme postrúhaným eidamom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri 185 stupňoch asi 20-25 minút.

Diskusia k receptu

29 komentárov k receptu
@certica47 Potešenie, že si sa podelila pekným tvojim prvým receptom na vareche , určite by som neodmietla,tiež som mala možnosť si pochutiť na slaných rožkoch ,bolo to u našej milej @sovka , jeden rozdiel,boli so syrom , možno pridá recept , bolo by to výborné na Silvestra:-) aj s tvojim receptom:-) Slané ide vždy na odbyt pri vínečku :-)
@afataga , prečo si nenapísala , že ty by si si nedala vegetu , ale si (pre mňa ) podráždene reagovala , veď je to jej prvý recept na vareche a hneď toľko "štiplavého". škoda:-(
dve lyžice, tri lyžice vegety, to je úplne jedno, každý ma svoju chuť, každý svoju mieru, to ma nemôže odradiť od komentára, jedna vec sa musí nechať , máš ich krásne, už len ponúknuť sa, ja ich podobne robím hádam aj raz do mesiaca, syr strúham na cesto a s takou malokarpatskou, alebo anglickou slaninkou, je to chuťovka
Tiež nie veľmi obľubujem všelijaké "vegety"," kečupy" a iné pochutiny obohatené o rôzne korzenvanty, stabilizátory, farby a pod. Radšej domáce výrobky. Ale čo keď deti už stačili zlikvidovať domáci kečup. A včera keď so varil, potreboval som"výtvor" niečím "dochutiť ", tak prišiel na rad okrem iných pochutín kupenský kečup a trošku vegety. Hambím sa, ale až potom to bolo ono. Môj otec hovorieval:"nikdy nevieš od čoho prasa priberie".
Toto sú tie moje syrové, @jerica nafotila tých pár, čo som jej zabalila a poslala mi fotografie. Pridám recept, keď ich budem robiť, budem musieť vážiť a merať, lebo inak ich súkam len tak od oka.
Len pol KL vegety inak môžem doporučiť, sú naozaj vynikajúce.Ja po vybratí z rúry natriem pizza rožteky ešte teplé s olivovým olejom a roztlačeným cesnakom. Sú potom dlhšie lepšie a nezoschnú. Teda ani by nestačili zoschnúť, ale dostanú lepšiu chuť.
ozaj tie tvoje rožky vyzerajú veľmi pekne, možno tej vegety tam toľko nedám ale určite ich upečiem. ukladám a vitaj na Vareche.
afataga@ môžeš kľudne komentovať ďalej, mne to určite nepokazí chuť na rožky a k tej vegete, môžeš ju kľudne nahradiť čím chceš, nikto ti ju nenúti. V tomto recepte je vegeta náhrada za soľ, dobrú chuť!!!
a Vám ostatným tiež veľmi pekne ďakujem za komentár, potešilo a ďakujem za privítanie do varechy :-), určite sa s Vami občas podelím o recepty na naše obľúbené pochúťky, ešte raz ďakujem všetkým, afataga ma určite neodradí :-)))
nuž, niektorí ľudia sú takí, iní onakí, koment sa dá podať aj príjemnejšie - mne sa to už tiez stalo a zato ma to neodradilo - je to tu predovšetkým o ľudoch, ktorí chcu experimentovat recept je veľakrát len vodítkom, - upravíme si ho podla seba - iný druh múky, ine koreniny- je dobre vyskusat cokolvek a je našťastie aj celá hrba pohodových ludkov... tak VITAJ a neodhoď varechu
@certica47 často ich robím podľa tohto receptu, či už s vegetou alebo bez to nikoho nemusí zaujímať ;-)
som rada že si sem ten recept dala... sú výborné, keď chcem pridám do nich kukuricu, šampiony, olivy, proste čokoľvek.. aj dnes ich robím a už sa ne tešíme
Ja len maličkosť k tej vegete. Ja si robím vegetu doma, sú to len čisté bylinky, zelenina a soli trochu menej ako v tej kupovanej a nevidím na jej používaní nič zlé.

Pridaj komentár k receptu: