Pizza rožky

certica47 - bez fotkycertica47, 17. novembra 2012
Pizza rožky
Foto: certica47

Túto dobrotku pečiem väčšinou v zimných mesiacoch a to z toho dôvodu, že v tomto období si údime domácu slaninku, ktorú používam ako jednu Zobraziť celý popisTúto dobrotku pečiem väčšinou v zimných mesiacoch a to z toho dôvodu, že v tomto období si údime domácu slaninku, ktorú používam ako jednu z ingrediencií. Tento recept som získala od mojej dobrej známej, ktorá je vynikajúcou babkou. Pečie tieto rožky svojim vnúčatám a ja ju teraz nasledujem.

30 minút
príprava
20-25 minút
na 185 °C

Suroviny

600 g
3 dl vlažné
50 g čerstvé
1 čajová lyžička
1,5 dl
2 polievkové lyžice
1 čajová lyžička
1 dl
1 polievková lyžica
200 g
200 g domáca
100 g v celku
200 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka rozmrvíme droždie, pridáme cukor a necháme nakysnúť.

  2. 2

    Ten potom pridáme k múke spolu s olejom, vegetou a oregánom. Vykysnuté cesto rozdelíme na 5 častí a každú rozvaľkáme do kruhu.

  3. 3

    Natrieme kečupom zmiešaným s korením na pizzu a radielkom ho rozdelíme na 8 dielov. Na jednotlivé trojuholníky ukladáme kúsok plátkového syra, slaniny a šunky. Trojuholník stáčame od širšieho okraja k užšiemu. Naplnené rožky uložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme postrúhaným eidamom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri 185 stupňoch asi 20-25 minút.

Diskusia k receptu

jerica
@certica47 Potešenie, že si sa podelila pekným tvojim prvým receptom na vareche , určite by som neodmietla,tiež som mala možnosť si pochutiť na slaných rožkoch ,bolo to u našej milej @sovka , jeden rozdiel,boli so syrom , možno pridá recept , bolo by to výborné na Silvestra:-) aj s tvojim receptom:-) Slané ide vždy na odbyt pri vínečku :-)
orchidea
Aj ja ich robievam podľa receptu ktorý je podobný tvojmu, sú u nás veľmi obľúbené. Máš ich pekné.
jerica
@afataga , prečo si nenapísala , že ty by si si nedala vegetu , ale si (pre mňa ) podráždene reagovala , veď je to jej prvý recept na vareche a hneď toľko "štiplavého". škoda:-(
izabella929
tiež sa mi tvoje rožky páčia.-) tento druh slaného pečiva obľubujeme.-)vítam ťa na Vareche.-)
misel20
Pizza rožky robievam ale podla mojho receptíku :) aj tieto možu byt mňamkovéééé
lenka36
Pizza rozky robievam,je to vyborna pochutka.Mas ich pekne.
havino
dve lyžice, tri lyžice vegety, to je úplne jedno, každý ma svoju chuť, každý svoju mieru, to ma nemôže odradiť od komentára, jedna vec sa musí nechať , máš ich krásne, už len ponúknuť sa, ja ich podobne robím hádam aj raz do mesiaca, syr strúham na cesto a s takou malokarpatskou, alebo anglickou slaninkou, je to chuťovka
modrykamen
Tiež nie veľmi obľubujem všelijaké "vegety"," kečupy" a iné pochutiny obohatené o rôzne korzenvanty, stabilizátory, farby a pod. Radšej domáce výrobky. Ale čo keď deti už stačili zlikvidovať domáci kečup. A včera keď so varil, potreboval som"výtvor" niečím "dochutiť ", tak prišiel na rad okrem iných pochutín kupenský kečup a trošku vegety. Hambím sa, ale až potom to bolo ono. Môj otec hovorieval:"nikdy nevieš od čoho prasa priberie".
sovka62
Toto sú tie moje syrové, @jerica nafotila tých pár, čo som jej zabalila a poslala mi fotografie. Pridám recept, keď ich budem robiť, budem musieť vážiť a merať, lebo inak ich súkam len tak od oka.
sovka62
Aká som ja už šikovná, poslala om dve rovnaké fotografie. Táto mala byť tá prvá!


vaja26
Len pol KL vegety inak môžem doporučiť, sú naozaj vynikajúce.Ja po vybratí z rúry natriem pizza rožteky ešte teplé s olivovým olejom a roztlačeným cesnakom. Sú potom dlhšie lepšie a nezoschnú. Teda ani by nestačili zoschnúť, ale dostanú lepšiu chuť.
afataga
@jerica podla mna ten moj komentar nebol stiplavy, keby som to mala naozaj komentovat, to by bola ina kava
anina6
ozaj tie tvoje rožky vyzerajú veľmi pekne, možno tej vegety tam toľko nedám ale určite ich upečiem. ukladám a vitaj na Vareche.
zdenkas
Krásne sú tvoje rožky,musím vyskúšať a už sa teším aj na tie od sovky.Slané u nás ide veľmi na odbyt.Ďakujem za rcp @Certica47
certica47
afataga@ môžeš kľudne komentovať ďalej, mne to určite nepokazí chuť na rožky a k tej vegete, môžeš ju kľudne nahradiť čím chceš, nikto ti ju nenúti. V tomto recepte je vegeta náhrada za soľ, dobrú chuť!!!
certica47
a Vám ostatným tiež veľmi pekne ďakujem za komentár, potešilo a ďakujem za privítanie do varechy :-), určite sa s Vami občas podelím o recepty na naše obľúbené pochúťky, ešte raz ďakujem všetkým, afataga ma určite neodradí :-)))
nelajsia
nuž, niektorí ľudia sú takí, iní onakí, koment sa dá podať aj príjemnejšie - mne sa to už tiez stalo a zato ma to neodradilo - je to tu predovšetkým o ľudoch, ktorí chcu experimentovat recept je veľakrát len vodítkom, - upravíme si ho podla seba - iný druh múky, ine koreniny- je dobre vyskusat cokolvek a je našťastie aj celá hrba pohodových ludkov... tak VITAJ a neodhoď varechu
surincicka
@certica47 často ich robím podľa tohto receptu, či už s vegetou alebo bez to nikoho nemusí zaujímať ;-)
som rada že si sem ten recept dala... sú výborné, keď chcem pridám do nich kukuricu, šampiony, olivy, proste čokoľvek.. aj dnes ich robím a už sa ne tešíme
certica47
všetkým Vám moc ďakujem za privítanie, aj tým, ktorým recept nesadol, veď 100 ludí 100 chutí :-)
selenex
su lahodne, dnes ich berem na zabavu a dufam ze budu mat uspech, dakujem za recept
sara50
Ja len maličkosť k tej vegete. Ja si robím vegetu doma, sú to len čisté bylinky, zelenina a soli trochu menej ako v tej kupovanej a nevidím na jej používaní nič zlé.
hrabenka
CERTICA 47 DIK ZA RECEPT URCITE VYZKOUSIM,JA DELAM NECO PODOBNEHO ,ALE Z LISTKOVEHO TESTA A DAVAM TAM SYR NIVA
bizerte
Do cesta som pridala aj soľ- práve spracovávam cesto a teším sa na rožteky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia