Môj najobľúbenejší šalátový dressing

bonpari - fotkabonpari, 15. júna 2012
Môj najobľúbenejší šalátový dressing
Foto: bonpari

Pikantný horčicový dressing na "zelenolistové šaláty". Na iné typy som to neskúšala.

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

4 PL
1 PL
1 PL
1 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ingrediencie vymiešame ručne metličkou tak, aby sa všetko spojilo v jednu homogénnu zmes. Túto dávku používam na jednu veľkú misu šalátu. V podstate ide o to, aby bol každý kúsok zeleniny jemne "obalený" dressingom.

  2. 2

    Môj šalát špeciálne na túto príležitosť sa skladá z rukoly, ľadového šalátu potrhaného na kúsky, cherry rajčiniek rozkrojených na štvrťky, bazalky, baby špenátu a nadrobno nakrájanej šalátovej uhorky. Sem tam opečiem schwarzwaldskú šunku nasucho na panvici a pridám tiež. Inokedy zase niektoré suroviny vynechám, hlavne, keď mi v chladničke chýbajú a ja mám na túto pochúťku chuť :) Keď je ale šalát fakt dokonalý, tak obsahuje všetky tieto ingrediencie.

    Môj najobľúbenejší šalátový dressing - obrázok 2

Diskusia k receptu

au06
Med, horcica a citronova stava je vyborna kombinacia. Ja robievam podobny, robim to tak od oka podla chuti a pridavam este aj cesnak.
grandma
Je to francúzska zálievka na šalát, robievam veľmi často.
tatranka
Keď som si prečítala ingrediencie na šalát,vedela som,že tvoj dressing obsahuje všetko to čo máme radi a robím veľa iných podobných dressingov.Pekné a lákavé foto.
vally
hladam nove napady na zalievky do salatov a ten dressing vyzera fajn, vyskusam
astheart
......když mi ta dijonská hořčice nechutná...... Co se stane, když to zkusím s obyčejnou? V Anglii se dá koupit hořčice v prášku, chceme-li pak pastu, smícháme ji s troškou vody.(:( Taky mi nechutná.....) Angličané ten prášek používají do zálivek.
bonpari
dijonska horcica tomu da iba taku pikantnejsiu chut, takze kludne to moze byt aj bez nej..
evanaaa
Myslím, že miesto dijinskej by mohla byť aj naša, feferónová, aby to malo šmak. Robím podobne aj ja, len so sladidlami.