Restovaná kuracia pečeň so slovenskou ryžou fotorecept
Foto: dorisa
Kuraciu pečeň robievam najčastejšie len s cibuľkou a korením na soľou. Tentokrát som si pridala aj mletú červenú papriku. Ako prílohu som volila slovenskú Zobraziť celý popisKuraciu pečeň robievam najčastejšie len s cibuľkou a korením na soľou. Tentokrát som si pridala aj mletú červenú papriku. Ako prílohu som volila slovenskú cestovinovú ryžu:)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na panvicu dáme olej, nahrubo nakrájanú cibuľu trocha osmahneme.
-
2
Pridáme umytú a odblanenú kuraciu pečeň a mletú červenú papriku a čierne mleté korenie.
-
3
Prikryté necháme, aby sa pečeň zatiahla, potom podlejeme trochou vody, ak chceme mať viac šťavy, tak viac vody. Pečeň dodusíme domäkka.
-
4
Nakoniec pridáme trocha (asi 1PL) solamylu na zahustenie.
-
5
Necháme prejsť varom a nakoniec jedlo osolíme podľa chuti.
-
6
Na oleji speníme nakrájanú cibuľku, pridáme slovenskú ryžu, osmahneme ju, osolíme a podlejeme vodou , varíme ako ryžu.
-
7
Podávame s tatárskou omáčkou, alebo uhorkou. Dobrú chuť.
Ja to zvyknem tiež takto, len dávam viac cibule a na konci chutím vegetou a majoránkou, a skôr potlčené zemiaky...šalát rôzny , uhorkový ,paradajkový,cvikla, atd.,..