Východoslovenské holúbky

František Gogoľa
šéfkuchár hotela Crocus na Štrbskom Plese, 10. februára 2014
Východoslovenské holúbky
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
300 g
300 g
250 g
5 strúčikov
4 ks
1 hlávka
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z hlávkovej kapusty vyrežeme hlúbik, ponoríme ju do vriacej vody a postupne oddelíme jednotlivé listy, ktoré po zmäknutí vyberieme a necháme vychladnúť. Z kapustných listov odstránime nožom hrubú žilku v strede listu.

  2. 2

    Do vychladnutej ryže pridáme pomleté mäso, vajíčka, polovicu paradajkového pretlaku, cibuľu narezanú na malé kocky, pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie a mletú červenú papriku. Touto zmesou plníme kapustné listy, ktoré stáčame do roliek.

  3. 3

    Rolky ukladáme tesne vedľa seba do pekáča. V panvici vyškvaríme na kocky nakrájanú slaninu, pridáme druhú časť paradajkového pretlaku, soľ, korenie a podlejeme vodou (môžeme pridať aj na rezance nakrájané zvyšné kapustné listy). Touto zmesou zalejeme holúbky, ktoré pečieme prikryté v rúre asi 1 hodinu.

Diskusia k receptu

ojoz
robil som to podobne,ale toto bude lepšie.
jeka
Je dobré pridať do zmesi aj čerstvu papriku pokraájanú na malé kocky.
sejla
Tak pecene v pekaci som este nerobila ,,.... ja varim v hrnci.... lebo my robime,vo velkom,,,, nam by bolo malo 300g ryze a 1kg mäsa.....,,, ked zohrievam tak davam na pekac pripiect pod pokrievkou a necham spraviit kôrku na kapste.... ties to moze dat na slaninu.....
valeri
jedla som ich, mňam, ale ešte nikdy nerobila, ale raz ..... :-))
darinocka
Knedlík alebo fajný chlebík,môžu byť aj varené zemiaky...;*)
retard
Robievam, ale iba varené, tie v pekáči určite vyskúšam. Vyzerá to dobre.
garanco
@rolfynka (12.2.2014 09:20)

Najlepšie chutí bez prílohy, len keby ich mal kto zakrúcať :-))
viera29
robím presne tak, ale pridám len 1 vajíčko ....čím viac vajec tým sú tvrdšie..