Východoslovenské holúbky
šéfkuchár hotela Crocus na Štrbskom Plese, 10. februára 2014

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
300 g |
|
300 g |
|
250 g |
|
5 strúčikov |
|
4 ks |
|
1 hlávka |
|
200 g |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z hlávkovej kapusty vyrežeme hlúbik, ponoríme ju do vriacej vody a postupne oddelíme jednotlivé listy, ktoré po zmäknutí vyberieme a necháme vychladnúť. Z kapustných listov odstránime nožom hrubú žilku v strede listu.
- 2
Do vychladnutej ryže pridáme pomleté mäso, vajíčka, polovicu paradajkového pretlaku, cibuľu narezanú na malé kocky, pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie a mletú červenú papriku. Touto zmesou plníme kapustné listy, ktoré stáčame do roliek.
- 3
Rolky ukladáme tesne vedľa seba do pekáča. V panvici vyškvaríme na kocky nakrájanú slaninu, pridáme druhú časť paradajkového pretlaku, soľ, korenie a podlejeme vodou (môžeme pridať aj na rezance nakrájané zvyšné kapustné listy). Touto zmesou zalejeme holúbky, ktoré pečieme prikryté v rúre asi 1 hodinu.
Ďalšie recepty:
- 2
Najlepšie chutí bez prílohy, len keby ich mal kto zakrúcať :-))