Foto: js9mxd
Včera som dostal mäso z diviaka. Jeden väčší kus som použil na dve jedlá. Z odrezkov som urobil guláš. Viem, že každý si robí Zobraziť celý popisVčera som dostal mäso z diviaka. Jeden väčší kus som použil na dve jedlá. Z odrezkov som urobil guláš. Viem, že každý si robí po svojom, no ja som sa rozhodol ponúknuť moju verziu. Divina má výnimočnú chuť a ja ju zbožňujem.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1000 g |
|
3 strúčiky |
|
3 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
20 ml |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
330 g |
|
4 guličky |
|
1 list |
|
Postup
-
1
Mäso z diviaka pokrájame na kocky. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, mletú papriku, rascu, gulášové korenie, nové korenie, bobkový list, domácu pálenku (ja som mal jabĺčnicu), zmes korenia na divinu, potlačený cesnak, jednu pokrájanú cibuľu a olej. Necháme odstáť min. 24 hodín.
-
2
Zostávajúcu cibuľku pokrájame a opražíme na masti.
-
3
Keď je cibuľka opražená, pridáme mäso a dusíme do polo mäkka . Podlievame vývarom alebo vodou.
-
4
Keď je mäso takmer hotové, pridáme lečo ( nie veľmi sladké) a necháme ešte podusiť.
-
5
Na záver šťavu zahustíme hladkou múkou alebo škrobom. Podávame s knedľou. Dobrú chuť. Vývar bol taký silný, že šťavu nebolo treba dochutiť vegetou.
ja robim, kolko mäsa, tolko cibule.