Pudingové BB gule:-)fotorecept

marianne - fotkamarianne, 22. decembra 2011
Pudingové BB gule:-)(fotorecept)
Foto: marianne

....robia sa u nas od nepamati,dcerine najoblubenejsie Vianocne maskrtenie, moja mama ich robievala,ked som bola este ja dieta.Mnozstva sa nelakajte,robila som ich z dvojitej Zobraziť celý popis....robia sa u nas od nepamati,dcerine najoblubenejsie Vianocne maskrtenie, moja mama ich robievala,ked som bola este ja dieta.Mnozstva sa nelakajte,robila som ich z dvojitej davky.Pokial je to mozne,tak u nas na vianocnom stole nesmu chybat....

80 a 15g
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

2 ks
(250g) (zmaknute)
1 KL
1 dl
200 g
1 plna PL -kvalitne
 na obaľovanie
  alebo visna na zabalenie




Postup

  1. 1

    Vsetky prisady dokladne vymiesame a tvarujeme male gulky,do ktorych zabalime bud visnu alebo orech.(vlassky,lieskovy,mandlu).Nakoniec obalime v kokosovej mucke.

    Pudingové BB gule:-)(fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ....

    Pudingové BB gule:-)(fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

marianne69
...to nie, robila som ich pre tri rodiny,dcera ich miluje,ta s nimi pohne najviac:-)))
klaura
krásne ... jedna ako druhá ... receprík si ukladám ... páči sa mi ... :)
zdenka1009
tiež sme tieto BB guľky robievali, ďakujem za pripomenutie, ešte pár si ich urobím. A prosím, nemáš recept na BB koláčik, ten moja mama robievala skoro každú nedeľu..ale rcp niet.
3sandra3
krásne gule, ako by ich jedna mater mala...vyskúšam z pudingu BB
hubata
Najlepšie sú s višňou namočenou v rume. Vďaka za pripomenutie, tiež sme ich vždy mali doma v krabici - od margarínu hehe. No čo - dvaja bratia, tak tí mali veľkú spotrebu. Máš ich utešené, ako by ich jedna mater mala. Uložím si ich do KK len preto, že som na ne celkom zabudla, tak do zásoby trebárs k Veľkej noci.
marianne69
Dakujem vam vsetkym za pristavenie sa,je to tiez jeden z vykopavkovych receptov,u nas klasika.Dcera uz ma dusu na mieste a boli casy,ked sme sa nemohli dostat k BB pudingu, stale na tom stole nieco chybalo.:-)
No a sak som ich aj poctivo vazila,aby vyzerali ako by ich jedna mater mala a ze bolo co vazit nagulala som ich 160,dve tacky:-DDD
staska
Aj ja som ich včera robila, môj manžel si i hadam ani nievie bez nich predstaviť Vianoce, tak poctivo dohľada aby som na nie nahodou niezabudla, robila som klasiku ale aj vršok namočeny do čokolady a posypala farebnou mučkou, dalšie som obalila do opražených lieskovcov, platkov mandli a su krasne.
Ďakujeme za receptik aj foto, krasne sviatky prajem všetkým
marianna76
Krásne, hneď mám na ne chuť, my sme tiež vždy robievali, ale išlo tam surové vajíčko, tak už nerobím, ale tieto tvoje skúsim. Ďakujem.
bejgi
vyzerajú chutne...to ty určite robíš aj pre iných ľudí, ktorí nestíhajú a nevedia ;) čí?
marianne69
@miska vydarili sa,robila som dve ,zapletala s piatich pramenov,krasne narastli,jedna mi trosicku v strede pukla,ale len malicko.vyborne.krasne su a zajtra jednu kostneme:-)
ola111
Pekné sú,jedna ako druhá,ja mám tiež najradšej s višňou,ruka ti drží?
sneica
oblubujeme taketo cukrovinky takze ulozim a vyskusam..:)
janger
Ojojoj! @marianka , ale si ich narobila neurekom :-). A ake peknucke. Ja robievam gulky z odrezkov, taketo z pudingoveho prasku nepoznam.
ivkaa
Recept som vyskúšala aj ja :) Bola som zvedavá, ako bude chutiť ten surový puding v tých guličkách...Boli celkom fajn, ale u nás sa viac osvedčili buď iba z guľky z čistej čokolády, masla a šlahačkovej smotany alebo potom z upečeného korpusu...
siskam
Okamžite som sa vrhla do kuchyne, hoci som si myslela, že už nič sladké robiť nebudem a zistila som, že mám všetko okrem pudingu. Už som na tieto guľky úplne zabudla, niekedy som ich robievala, takže zajtra idem kúpiť puding a idem na to.
siskam
Dnes som ich spravila. Je to za chvíľku a sú výborne. Vďaka za precept,.
smejkad
vyborny recept, pobavili sme sa s malou, trosku bol problem, kam aspon par schovat... :-)
pekne straveny cas s dcerou, maskrtka hotova , zajtra pokracujeme dalej :-)
danielas
Ani u nás nesmú chýbať, už roky rokovaté veru. Ale ja do nich dávam 10Pl mlieka a rozpustím maslo s BB pudingom a uvarím masu :-) /orechy, hrozienka/ a do studenej potom rum. Ak chceš @marianne , vyskúšaj a ja zas opáčim tento tvoj