Foto: izabella929
Dnes som pre moju návštevu urobila výborný obed ´: bačovský rezeň...ako plnku som použila oštiepok a údenú šunku..
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv som si ošúpala zemiaky a dala uvariť v osolenej vode...bravčové karé som pokrájala na rezne a vyklepala..
-
2
oštiepok a údenú šunku som pokrájala na tenké plátky...mäso som osolila, posypala mletým čiernym korením a na každý kus som uložila plátok šunky a oštiepka..
-
3
a druhým dielom rezňa som ich zakryla a spojila špáradlom,...
-
4
pripravila som si cestíčko...vajcia, mlieko a hladkú múku som vymiešala, pridala soľ, korenie a na špičku noža prášok do pečiva..
-
5
každý rezeň som obalila v hladkej múke..
-
6
potom do cestíčka...na panvici som si nechala roztopiť bravčovú masť...
-
7
rezne som vyprážala zakryté pokrievkou z oboch strán na malom plameni...
-
8
bačovský rezeň v reze..
-
9
podávala som ich s varenými zemiakmi, ktoré som poliala roztopeným maslom a posypané kučerevým petržlenom...prajem dobrú chuť..
mam ich medzi skrytymi receptami,si ma predbehla @izabelka :-))) nic to...pridam inokedy,na osviezenie pamati...syr davak,aky mam prave v chladnicke,Ti dvaja moji ich velmi lubia,krasne sa Ti podarili...
Len ten tretí a štvrtý by som uložil ako posledné. Pasovalo by to tak podľa veľkosti, ináč všetko O.K.. Bude aj honelníkov rezeň ???
Valach = pomocník baču - pomáha dojiť , vyrábať syr
Honelník = pasie a zaháňa a dojí ovce - pomocník baču i valacha
Tie zemiaky ti tentokrát prepáčim . Bol som zvyknutý od teba na
precíznu pedantnú prácu. :-)))))
Prosím ťa, veď Monk je obyčajné bééééčko proti Izke. Ako ho môžeš s ňou porovnávať ??? Ale už sľúbila , že bude precíznejšia , tak je to v poriadku. Aj tak ,bolo to zavinené vykšou mocou.
vazim si, ze si ma takto ocenila, ale podla mna si to prehnala, ale si mila :-)