Foto: olinecka
Toto jedlo doma milujeme.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
5 - 6 ks |
|
podľa potreby (alebo hrubá) |
|
2 ks |
|
na dochutenie |
|
|
|
|
|
na dochutenie |
|
na dochutenie |
|
na posýpku (alebo mak mletý) |
|
Postup
-
1
Zemiaky ošupeme nakrajame na kocky uvarime v slanej vode scedime a poriadne popučime do hladka.Dame na pracovnu dosku ,ktoru posypeme mukou a zemiaky nechame vychladnúť.Po vychladnuti pridame muku vajca štipku soli urobime zemiakove cesto.
- 2
Cesto rozvaľkame na hrubku 3mm a vykrojime poharom kolieska do ktorych dame odkvapkane slivky na pomučenej doske urobime gule.Pripravime vodu do,ktorej pridame soľ a do vriacej vody nahadžeme slivkove gule.Varime až kym nam nevyplavuju navrch.Varime asi 10-13minut.Uvarene scedime .
- 3
Uvarene dame na taniere maslo rozpustime polejeme gule osolime a posypeme mletymi orechami alebo makom alebo opraženou struhankou ,posypeme praškovym cukrom .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu