Domáce slivkové gule

olinecka - fotkaolinecka, 22. apríla 2014
Domáce slivkové gule
Foto: olinecka

Toto jedlo doma milujeme.

6
porcií
30 minút
príprava
10-13 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
5 - 6 ks
podľa potreby (alebo hrubá)
2 ks
na dochutenie
na dochutenie
na dochutenie
na posýpku (alebo mak mletý)




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošupeme nakrajame na kocky uvarime v slanej vode scedime a poriadne popučime do hladka.Dame na pracovnu dosku ,ktoru posypeme mukou a zemiaky nechame vychladnúť.Po vychladnuti pridame muku vajca štipku soli urobime zemiakove cesto.

  2. 2

    Cesto rozvaľkame na hrubku 3mm a vykrojime poharom kolieska do ktorych dame odkvapkane slivky na pomučenej doske urobime gule.Pripravime vodu do,ktorej pridame soľ a do vriacej vody nahadžeme slivkove gule.Varime až kym nam nevyplavuju navrch.Varime asi 10-13minut.Uvarene scedime .

  3. 3

    Uvarene dame na taniere maslo rozpustime polejeme gule osolime a posypeme mletymi orechami alebo makom alebo opraženou struhankou ,posypeme praškovym cukrom .

Diskusia k receptu

radost
máme radi..len-do zemiakového cesta nedávam vajce..žiadne..netreba..cesto-teda gule sú mäkké aj na druhý deň..
luss44
slivková dobrota, spomienky na detstvo. Veru som už dávno nerobila, vdaka za pripomenutie.
jakamaka
Tiez sa divim tym vajciam do cesta ,ale kolko kucharok,tolko sposobov varenia a pecenia:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) Mne zase pre zmenu velmi chutia taketo gule zo susenych sliviek....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia