Kysnutá dvojfarebná roláda
Ani neviem odkiaľ tento recept mám. Možno ho tu už niekto uviedol, pri takom množstve...
Bezlepkové bobaľky (opekance) alebo dukátové buchtičky
Bobaľky ako sa u nás na východe nazývajú opekance boli pre mňa najväčšou výzvou tieto Vianoce...
Špenátová roláda
Špenát rozmrazíme a dáma do misy, pridáme 3 žĺtka, múku, prelisovaný cesnak a soľ....
Liptovské zemiakové šialence
Očistíme cibuľu, pokrájame ju na drobno a na masti opečieme do sklovita. Očistíme zemiaky, ...
Cesto na pizzu + paradajkové sugo
Tipy triky - cesto by malo kysnúť v chladničke, najlepšie 12 hodín - pizzu pečieme pri najvyššej možnej...
Macedónska baklava
Existuje vela receptov na baklavu , ale s tymto typom som sa tu na Vareche nestretla a...
Nátierka paprikovo-paradajková
Minulý rok som bola na oberačke hrozná a tam som ochutnala skvelú pomazánku, ktorú ktorú priniesla jedná...
Jemný karfiolový nákyp so šampiňónmi a so syrom /fotorecept/
Tento karfiolový nákyp pripravujem so šampiňonmi, strúhaným syrom a kyslou smotanou. Je to ľahká večera,...
Wiener Schnitzel - národné jedlo Rakúska
Pojem Wiener Schnitzel je chránené geografické označenie pre rezeň z teľacieho mäsa. Z akéhokoľvek iného mäsa...
Rýchle karamelové kocky - nepečené
Jednu vrstvu keksov poukladame do formy(ja som mala formu 22x30 cm). Všetko na plnku 5 minut...
Naj vajíčková nátierka
Patrila k mojim obľúbeným z detstva. Robievala ju moja babka, mama a mávala úspech aj...
Slané pečivo s makom
Ďalší recept na niečo slané, na zakusnutie napr. k vínu, pivu, alebo len...
Najlepšia vajíčková nátierka
Najobľúbenejšia desiatová nátierka našich ratolestí. Zmiešala som samé dobré veci a vznikla - na rozdiel od...
Moja druhá slaná kytica
Sľúbila som, že keď budem robiť slanú kyticu pridám aj fotorecept. Tak žienky nech sa...
Kysnutý slivkovo-tvarohový koláč s posýpkou
Kysnutý koláč na toto obdobie, kedy je dostatok sliviek.
Šišky bez vysmážania
Z mlieka, cukru a droždia spravíme kvások. Odložíme rum a maslo, ktoré budeme potrebovať...
Kváskový chlieb so zemiakom
Kváskový chlieb podľa receptu z knihy Domáci chlieb. Krásne narástol a je veľmi chutný.
Úžasný dedinský turecký chlieb (Ekmek)
Výborný chlebík z dedinky môjho manžela, kde ho gazdinky pečú vo velkej peci....
Nepečený banánový mňamkáč
Keď nám dojdú prichystané zákusky:)... treba rýchlo vymyslieť čo ďalej:D
Kuracie prsia smotanovej omáčke
Kuracie prsia pokrájame na kocečky a premiešame s korením a s olejom. Zohrejeme panvicu a opražíme mäsko...
Mrkvové rožteky so slivkovým lekvárom
Obľúbené mrkvové šatôčky som urobila trochu inak. Výborné drobné pečivo, voňavé a chutné, na...
Jadran torta
Jadran torta patrí medzi obľúbenú klasiku slovenských cukrární. Je plná lahodných lieskovcov, pudingového krému a...
Studený pochúťkový šalát
Parizsky, vlassky, pochutkovy , ... su rozne variacie tohto chutneho salatu. Ja som si zvykla robit ho...
Pochúťka z cvikly na raňajky, večeru i pre návštevu
Už presne neviem, kedy nám tak zachutila kombinácia cvikly a vlašských orechov. Tento recept som...
Škoricové slimáky ( fotorecept )
Recept mám vystrihnutý z časopisu už asi 4 - 5 rokov, robila som ho teraz prvýkrát....
Šišky bez vysmážania
Tento recept som našla v českom časopise " Knihovnička ", pripravila som ho s menšími úpravami,...
Sviečková z morčacieho mäsa
Do hrnca dáme asi 1 1/2 l vody a všetky ingred. , ako cukor, ocot, soľ, ...
Chebureki
1 hrnček = 250 ml. Cesto: Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiesime a cesto necháme cca...