Foto: palokuchki
Tento recept som nasla na internete, ale vobec si uz nepamatam kde to bolo. Zaujal a prekvapil ma nalev v ktorom sa maso dusilo. Zobraziť celý popisTento recept som nasla na internete, ale vobec si uz nepamatam kde to bolo. Zaujal a prekvapil ma nalev v ktorom sa maso dusilo. Ocot a cukor. Vyskusala som to a bola som s tym velmi spokojna. Udusene maso v tomto naleve bolo makke a jemne.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Do misky som si pripravila muku, korenie a cervenu papriku.
-
2
Vsetko som spolu premiesala. Hovadzie rebra pokrajane a popilene na velkost asi 8-10 cm som oplachla vodou a vysusila. Osusene rebra som obalila v pripravenej muke.
-
3
Obalene rebra s mukou som oprazila na rozohriatom oleji.
-
4
Oprazene rebra som odlozila do misky a na olejom vypeku som poprazila pokrajany ocisteny por. Por som pocas prazenia miesala a snazila som sa zoskrabovat co mi zostalo po opekani masa na spodku kastrola.
-
5
Ked bol por poprazeny a vypek z masa sa poodlepoval pridala som ocistenu pokrajanu mrkvu. Mrkvu som trochu poopekala s porom a potom som pridala worcestersku omacku.
-
6
V pohari som si pripravila paradajkovy pretlak, ocot, cukor, sol a horcicu. Vsetko som spolu premiesala. Praskova horcica doda jedlu prijemnu chut. Ak sa ale takato horcica neda kupit na Slovensku mozete ju nahradit normalnou horcicou.
-
7
Oprazene rebra som dala naspat do kastrola k zelenine. Rebra som zaliala pripravenym nalevom.
-
8
Doliala som vodu a na maso som dala vetvicku majoranu a tri male vetvicky citronoveho tymianu.
-
9
Hrniec som prikryla pokrievkou a maso som dala dusit do vyhriatej rury 160C na 2,5 hodiny.
-
10
Po 2,5 hodiny som maso vybrala
-
11
a pridala som k nemu za salku uvarenej fazule. Mozno by sa mohla dat fazula dusit aj spolu s masom. Ja som si ale nebola ista ci sa mi fazula za ten cas moc nerozvari, tak som si ju radsej uvarila v osobitnom hrnci.
-
12
Fazulu som premiesala s masom a so stavou a dala som vsetko este na pol hodinu do rury.
-
13
Hovadzie rebra som podavala so zemiakovou kasou.
sauce :-).
len *****
už sú u mňa stálicou, sú veľmi chutné :-)
trochu mi to pripomina tento rcp: varecha.pravda.sk/recepty/bravcove-maso-na-cervenom-vine/...
ak chces, kukni
Dakujem za uzasny rcp :-)
na tanieri pre chuť krása...
a na druhej-nech aj oči najedia sa..:-)