Dusené hovädzie rebrá fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 4. novembra 2014

Tento recept som nasla na internete, ale vobec si uz nepamatam kde to bolo. Zaujal a prekvapil ma nalev v ktorom sa maso dusilo. Zobraziť celý popisTento recept som nasla na internete, ale vobec si uz nepamatam kde to bolo. Zaujal a prekvapil ma nalev v ktorom sa maso dusilo. Ocot a cukor. Vyskusala som to a bola som s tym velmi spokojna. Udusene maso v tomto naleve bolo makke a jemne.

6-8
porcií
25 minút
príprava
180 minút
na 160 °C

Suroviny

1,5 kg
1/4 šálky
1 PL
1 ks
1 PL
2 ks
1/4 šálky
1/4 šálky
1/4 šálky
1 PL




Postup

  1. 1

    Do misky som si pripravila muku, korenie a cervenu papriku.

    Dusené hovädzie rebrá (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vsetko som spolu premiesala. Hovadzie rebra pokrajane a popilene na velkost asi 8-10 cm som oplachla vodou a vysusila. Osusene rebra som obalila v pripravenej muke.

    Dusené hovädzie rebrá (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Obalene rebra s mukou som oprazila na rozohriatom oleji.

    Dusené hovädzie rebrá (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Oprazene rebra som odlozila do misky a na olejom vypeku som poprazila pokrajany ocisteny por. Por som pocas prazenia miesala a snazila som sa zoskrabovat co mi zostalo po opekani masa na spodku kastrola.

    Dusené hovädzie rebrá (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ked bol por poprazeny a vypek z masa sa poodlepoval pridala som ocistenu pokrajanu mrkvu. Mrkvu som trochu poopekala s porom a potom som pridala worcestersku omacku.

    Dusené hovädzie rebrá (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V pohari som si pripravila paradajkovy pretlak, ocot, cukor, sol a horcicu. Vsetko som spolu premiesala. Praskova horcica doda jedlu prijemnu chut. Ak sa ale takato horcica neda kupit na Slovensku mozete ju nahradit normalnou horcicou.

    Dusené hovädzie rebrá (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Oprazene rebra som dala naspat do kastrola k zelenine. Rebra som zaliala pripravenym nalevom.

    Dusené hovädzie rebrá (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Doliala som vodu a na maso som dala vetvicku majoranu a tri male vetvicky citronoveho tymianu.

    Dusené hovädzie rebrá (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hrniec som prikryla pokrievkou a maso som dala dusit do vyhriatej rury 160C na 2,5 hodiny.

    Dusené hovädzie rebrá (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po 2,5 hodiny som maso vybrala

    Dusené hovädzie rebrá (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a pridala som k nemu za salku uvarenej fazule. Mozno by sa mohla dat fazula dusit aj spolu s masom. Ja som si ale nebola ista ci sa mi fazula za ten cas moc nerozvari, tak som si ju radsej uvarila v osobitnom hrnci.

    Dusené hovädzie rebrá (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Fazulu som premiesala s masom a so stavou a dala som vsetko este na pol hodinu do rury.

    Dusené hovädzie rebrá (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Hovadzie rebra som podavala so zemiakovou kasou.

    Dusené hovädzie rebrá (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

frezia
Vyzera to vyborne, stoji to za vyskusanie.
frezia68
Ďakujem za nový ( pre mňa) recept.Lebo hovädzie rebrá používam len na polievku a tento vyzerá tak chutne, mäso je určite mäkké :-) a s tou zeleninou šťavnaté.Už je v KK a ***** , krásny deň do tej diaľky,určite ho máte slnečný a horúci?
2010
Vyborny recept5*, len taka poznamka azijsky mesiari porcuju tieto rebra inac aby sa dali dat aj na grill-:)


evusik
tvoje recepty nikdy nesklamú, už som ich niekoľko vyskúšala a tento vyzerá parádne :-)
radox1
hov.rebra su u mna pravidelnou surovinou,ci uz na bourguignon,silnu polievku,kôprovicu a tak pre jeho stavnatost,super.
babav
Dalsi z tvojich vybornych 5*receptov ! Ten sladko kysly nalev spolu s horcicou ,worcesterskou omackou a bylinkami je u nas popularny pri grilovani hovadzieho masa.Najskor ako marinada ,potom ako barbecue
sauce :-).
tiginko
mám rada tvoje "dusené" recepty @palokuchki Aj tento si ukladám a verím, že sa niekedy dostane na náš stôl
eviana
@palokuchki , krásny recept, hovädzie rebrá v tejto podobe som veru ešte nechutnala, ale už teraz viem, že kým neochutnám, nebudem mať pokoj ;) Ďakujem za super 5 * inšpiráciu :)
alexdidi
Pripájam sa k @eviana a viem tiež, že kým tento recept nepripravím, nebudem mať pokoj. Naozaj krásny recept.
pusta
kásny recept, niet čo dodať :-)
len *****
jerica
@palokuchki , ježiš, to je dobrota, veru aj palec hore na fb, a ukladať do komínka s parádnymi hviezdičkami :-) tá šťavička musela pomastiť jazýček :-) ked ja tak mám rada mastnučké :-)
havino
@Danielka , čo od Teba recept, to skvost, či perfektne zdokumentovaný, bez zbytočných dodatkov a chvály a pritom veľmi zreteľne popísaný, že radosť čítať, že je to veľmi chutné, človek vidí na fotkách a podľa surovín. Takýto podobný hrniec už poštou putuje ku mne, známeho mäsiara mám, lebo rebrá u nás na predajni bieda na mäso,horčica prášková, nevidela som tu, bude obyčajná, ukladám a dakujem za recept.
jarunka
To vyzera byt veeeeelmi dobre. Dalsi recept, ktory chcem vyskusat.
palokuchki
@brambora , @alex37 , @frezia , @frezia 68, @izabella929 , @2010 , @evusik , @radox1 , @kukulienka71 , @methi , @afataga , @babav , @tiginko , @eviana , @alexdidi , @renulienka , @pusta , @katkat , @jerica , @manya , @tatranka , @havino , @jarunka , dakujem vam vsetkym za vase komentare. Som velmi rada, ze vas recept oslovil a mate chut ho vyskusat. Tiez ma tesi, ze ste spokojni s mojimi receptami. @frezia 68 u nas je teraz prijemne pocasie. Este nie je tak horuco ako byva v lete. Prave kvitne baza a agat. Vsetko to pekne dookola rozvoniava. @2010 , dakujem za fotku. Ukazem ju synovi. Zabil minuly tyzden byka a zachvilu sa ho chysta porcovat. Rad griluje, tak sa mu mozno zapaci tento rez masa. @havino ja som s tymto hrncom velmi spokojna. Jednu nevyhodu co ma je, ze je dost tazky. Ale velmi dobre sa v nom vari a pecie. Myslim si ze nebudes lutovat, ze si si ho kupila.
zuzanka1367
Páni, tak to už hej, a ja vždy len na polievku rebrá...ďakujem za otvorenie očí, rada vyskúšam.
tinca
kedysi sme nedeľnú polievku robili len z rebierok a také uvarené horúce s chrenom to bola bašta. Danka, tvoj rcp je excelentný,niekedy vyskúšam,ale ja bez fazule.Krásne foto:)
manya
práve som dovarila, včera mi priniesli čerstvú hovädzinu a zajtra má muž brigádu, tak nech sa chlapci najedia, @palokuchki ďalší super recept od teba, chuť omáčky je výborná, mäso mäkučké aj keď bez fazule, musím napísať Ježiškovi, že chcem len liatinový hrniec pod stromček;
palokuchki
@manya som velmi rada, ze si bola spokojna a dakujem ze si dala vediet. Rozhodne Jeziskovi o tom hrnci napis a posluchaj. Zelam ti aby si ho na vianoce dostala. Je to vynikajuca vec.
mracik9
palokuchki,no vôbec sa nečudujem,pri takej dobrej hovädzinke ktorú tu mate,musí to byt chutné a tie steaky sú fantastické,pozdravujem zo Sydney
afataga
v nedelu idem varit skoro podla tohto rcp, len sa chcem opytat, ze v bode 10 naco maso vyberas, ked ides pridat fazulu? mne sa to zda zbytocne, kupila som na toto jedlo krasny krk, lebo u nas maso s kostou nejde na odbyt, mam v plane nejake male upravy, potom napisem
palokuchki
@afataga , no vidis ako sa zle vyjadrujem. Ja som tym myslela, ze som maso vybrala z rury a nie z hrnca. Teraz ked si ma na to upozornila vidim, ze je to nejasne napisane. Mala by som to opravit. Pozdravujem a zelam prijemnu nedelu a dufam, ze obed bude chutit.
afataga
tak som to dnes varila, trochu som si to upravila a mozem povedat, ze NESKUTOCNE vyborne, hrce za usami, robila som z krku, kupila som krasne blede maso z byka, asi z mladeho. Moje zmeny: majoranku uz nemam, dala som viac citr. tymianu, cukru len 1 PL, pridala som 2 chilli, miesto octu som dala cervene vino, pouzila som australsky Cabernet Shiaraz s klokanom, nech mam aspon iluziu Australie :-). Ja som to robila tak, ze do vypeku po mase som dala por, potom mrkvu, podliala som trochu vina, aby sa mi uvolnili dobroty z panvice, pridala som tam hned aj ostatne veci, maso som si ulozila do pekaca a zaliala tou omackou z panvice, v pekaci som to potom zaliala vinom miesto vody, trufam si neskromne povedat, ze tym vinom som to nepokazila :-), my sme si dali k tomu zemiaky s maslom a vnatou:


trochu mi to pripomina tento rcp:  varecha.pravda.sk/recepty/bravcove-maso-na-cervenom-vine/...
ak chces, kukni
Dakujem za uzasny rcp :-)
palokuchki
@afataga som velmi rada, ze si bola spkojna. Dakujem, ze si dala vediet a dakujem za krasnu fotku. Mam v mraznicke bravcove stehno ja zase vyskusam podla toho tvojho receptu.
frezia68
@palokuchki : recept vyskúšaný a výborný :-) ,ani som veľmi nevylepšovala,pridala som čili......redakciu som poprosila o pridanie fotky a okrem výborného jedla,aj pozdrav jari.Síce už odkvitli,ale na fotke krása ,nech sa oči potešia :-)))



frezia68
@rados ť naša pravdu máš,taký je už život náš :-) . Aj oči vždy jedia s nami,potešte sa,milé dámy,nie len jedlom žijeme.Aj krásou sa tešíme.Ale obchádza ma dnes rým,odchádzam,nech nenudím.....:-)
palokuchki
@frezia68 , dakujem ti za pekne fotky a mily jarny pozdrav. Som velmi rada, ze si bola s receptom spokojna. U vas je vsetko pekne rozkvitnute a u nas sa priroda pripravuje na zimny oddych. Ja ti zase posielam jesenny pozdrav. @radost , tvoje komentare je vzdy radost citat.

havino
Danielka, výborné, vychválené, pochutili sme si, dodržala som takmer všetko, vrátane čerstvej majoránky, ešte sa mi podarilo naškubkať na záhradke, len octu som tolko nedala a dala umeocot, nie je taký drastický, ako klasický, horčicu našu klasiku, ale naozaj pochúťka, dakujem a varím od dnes stále. My sme mali ryžu, manžel aj ryžu, aj opečené bagetky s cesnakom.




kukulienka71
Ďalší skvelý recept, pod ktorý sa rada podpíšem a ďakujem zaň, @palokuchki. Je to viac sladké, ale naozaj chutné, máličko prispôsobené mojim surovinám. Mala som mastnejšie rebrá, takže chuť vynikajúca, ale prebytok tuku som pred pridaním fazule odobrala.


afataga
Tak som sa po dlhsej dobe vratila k tomuto vybornemu rcp., aj ked zas trochu inak, miesto fazule som dala cuketu a ostatne ako naposledy, cukru len stipka, saturejka, chilli a veeela vina. Robila som z krku, konecne mam zdroj na maso z farmy. Dakujem za skvely rcp.


folino
Ďakujem za super recept skúšal som a vydaril sa
afataga
Dnes vcera som robila skoro podla teba hov. hrud, robila som v PH, podliala vinom a pridala chilli. Je to ozaj vyborny rcp.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia