Kysnutá dvojfarebná roláda

annahanach - fotkaannahanach, 6. marca 2011

Ani neviem odkiaľ tento recept mám. Možno ho tu už niekto uviedol, pri takom množstve receptov nemám prehľad. Ale chutí celej rodinke, hlavne Zobraziť celý popisAni neviem odkiaľ tento recept mám. Možno ho tu už niekto uviedol, pri takom množstve receptov nemám prehľad. Ale chutí celej rodinke, hlavne na raňajky s mliekom :o)

20 - 25 minút
na 180 - 200 °C

Suroviny

600 g
300 ml, vlažné
  ( 1 kocka )
3  PL
1 malá zarovnaná lyžička
100 ml
25 ks, - umelé sladidlo




Postup

  1. 1

    Z pripraveného kvásku a ostatných surovín ( sacharínové tabletky podrvte ) zahnetieme cesto, rozdelíme ho do dvoch častí. Jednu časť dáme do misky, rozdrvíme 3,5 lyžice kakaa ( neuvádzala som ho v surovinách, aby to niekto nezmiešal dokopy hned v úvode) 3,5 lyžice mlieka a 5 tabletiek umelého sladidla, vypracujeme na hnedé cesto, ktoré tiež rozdelíme na dve časti.

  2. 2

    Takže máme 2 biele a 2 hnedé časti. Jednu bielu časť cesta rozvaľkáme, potom dáme na ňho rozvaľkané hnedé, prejdeme valčekom, aby neostali bubliny a zrolujeme. To isté spravíme s druhou časťou bieleho a hnedého cesta. Máme dve pekné rolády, ktoré necháme 2 hodiny podkysnúť, potom potrieme olejom, pečieme cca 20 - 25 minút, a po upečení znova potrieme olejom.

  3. 3

    Tento recept je bezvaječný, pre tých, ktorí by hľadali vajíčka :o)

Diskusia k receptu

jerica
Tento rcept na dvojfarebné cesto robievam,len ho dám do veľkej bábovkovej formy:-) ukladám do chlievika kysnuté KK
cica2
krásna roláda, takúto som ešte nerobila, vyskúšam:)
babidka
Anka , tak to je krasna rolada:-) keby sme sa neboli dnes stretli , tak ju mozno ani neobjavim a to by bola skoda !! hned zajtra skusam ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia