Zajac zapekaný so zemiakmi

richterka - fotkarichterka, 17. septembra 2010

kedysi sme chovali zajace a jednoznačne bodoval u nás recept od bývalého kolegu z práce, ktorý som len tak vyskúšala, a odvtedy keď máme Zobraziť celý popiskedysi sme chovali zajace a jednoznačne bodoval u nás recept od bývalého kolegu z práce, ktorý som len tak vyskúšala, a odvtedy keď máme zajaca, tak ho vždy musím pripravovať týmto spôsobom.

6
porcií
40 minút
príprava
100 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
cca 1,5 kg
2 ks
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zajaca umyjeme, odblaníme a nakrajame na porcie. Zapekaciu misu vymastíme masťou a vyložíme plátkami slaninky - podľa vlastného uváženia. Polovicu zemiakov nakrájame na malé kocky a dáme do misy, na zemiaky nasypeme na drobno nakrájanú 1. cibuľu. Na to poukladáme naporciované osolené a okorenené kúsky zajaca, potrieme roztlačeným cesnakom a popreklamáme slaninkou. Na zajaca nasypeme na drobno nakrájanú 2.cibuľu, a navrch pokladieme zbytok zemiakov nakrájaných na malé kúsky (ako na francúzske zemiaky). Poprekladáme slaninkou a dáme piecť. Doba pečenia asi 1,5 - 2 hodiny v elektrickej rúre, kým nie sú zemiaky pekne doružova zapečené.

Diskusia k receptu

kety55
to musí být super už se téším na nedeli urobím.
coldbery
zajac,,,to je jedlo ktoré zbožňujem..robím ha na všeliak...ale tak som ešte nerobila.... určite vyskúšam...mňam...:-)))
slavicek
ja zajaca robim ako svieckovu a k tomu davam cestovinu,ale kazdy podla chuti a vraj je to delikatesa
danculka
Podobne robím zajaca ,alebo kura,len dávam menej cibule a hornú vrstvu zemiakov nahradím zálievkou zo smotany,vajíčok soli ,korenia a vegety to tiež nemá chybu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia