kedysi sme chovali zajace a jednoznačne bodoval u nás recept od bývalého kolegu z práce, ktorý som len tak vyskúšala, a odvtedy keď máme Zobraziť celý popiskedysi sme chovali zajace a jednoznačne bodoval u nás recept od bývalého kolegu z práce, ktorý som len tak vyskúšala, a odvtedy keď máme zajaca, tak ho vždy musím pripravovať týmto spôsobom.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zajaca umyjeme, odblaníme a nakrajame na porcie. Zapekaciu misu vymastíme masťou a vyložíme plátkami slaninky - podľa vlastného uváženia. Polovicu zemiakov nakrájame na malé kocky a dáme do misy, na zemiaky nasypeme na drobno nakrájanú 1. cibuľu. Na to poukladáme naporciované osolené a okorenené kúsky zajaca, potrieme roztlačeným cesnakom a popreklamáme slaninkou. Na zajaca nasypeme na drobno nakrájanú 2.cibuľu, a navrch pokladieme zbytok zemiakov nakrájaných na malé kúsky (ako na francúzske zemiaky). Poprekladáme slaninkou a dáme piecť. Doba pečenia asi 1,5 - 2 hodiny v elektrickej rúre, kým nie sú zemiaky pekne doružova zapečené.
Diskusia k receptu