Foto: katherinkatka
Jemné medové rezy na bezlepkový spôsob, síce sa trošku s tým človek natrápi, ale stoja za to.
Suroviny
Cesto: | |
1 ks |
|
2 ks |
|
200 g |
|
250 g |
|
3 PL |
|
150 g |
|
50 g |
|
1 PL |
|
Plnka: | |
250+250 ml |
|
20 g |
|
2-3 PL |
|
400 g |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
sekané |
|
Postup
-
1
Vo vodnej lázni si rozpustíme med, cukor a maslo. Múku zmiešame so sódou bikarbónou, pridáme vajíčko + žĺtky , a spolu s rozpustenými ingredienciami zmiešame na tuhé cesto. Ak sa cesto drolí pridáme ešte trochu zvyšného bielka.
-
2
Z papierov na pečenie si vystrihneme obdlžníky dĺžky plechu, vyvaľkáme naň plát a dáme upiecť do hneda. Predtým plát popicháme vidličkou. Z uvedenej dávky spravíme 4 platy.
-
3
Krém si pripravíme uvareným múky s 250 ml mlieka a s ostatnými 250 ml mlieka pripravíme puding zo zlatého klasu a vanilkového cukru. Obe zmesi necháme vychladnúť. Zmiešame dokopy. Pridáme zašľahaným zmäknuté maslo. Do plnky dáme 3 PL uvarenej kávy.
-
4
Na spodný plát dáme plnku, zakryjeme ďalším, na ktorý nanesieme džem, zakryjeme ďalším, ktorý pokvápeme kávou. Naň nanesieme opäť vrstvu krému. Zakryjme posledným a navrch nanesieme jemne krém.
-
5
Môžeme poliať čokoládou, ale ja som zvolila jemné sekané mandle.
Diskusia k receptu