Jemné medové rezy na bezlepkový spôsob, síce sa trošku s tým človek natrápi, ale stoja za to.
Suroviny
| Cesto: | |
| 1 ks |
|
| 2 ks |
|
| 200 g |
|
| 250 g |
|
| 3 PL |
|
| 150 g |
|
| 50 g |
|
| 1 PL |
|
| Plnka: | |
| 250+250 ml |
|
| 20 g |
|
| 2-3 PL |
|
| 400 g |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
| sekané |
|
Postup
-
1
Vo vodnej lázni si rozpustíme med, cukor a maslo. Múku zmiešame so sódou bikarbónou, pridáme vajíčko + žĺtky , a spolu s rozpustenými ingredienciami zmiešame na tuhé cesto. Ak sa cesto drolí pridáme ešte trochu zvyšného bielka.
-
2
Z papierov na pečenie si vystrihneme obdlžníky dĺžky plechu, vyvaľkáme naň plát a dáme upiecť do hneda. Predtým plát popicháme vidličkou. Z uvedenej dávky spravíme 4 platy.
-
3
Krém si pripravíme uvareným múky s 250 ml mlieka a s ostatnými 250 ml mlieka pripravíme puding zo zlatého klasu a vanilkového cukru. Obe zmesi necháme vychladnúť. Zmiešame dokopy. Pridáme zašľahaným zmäknuté maslo. Do plnky dáme 3 PL uvarenej kávy.
-
4
Na spodný plát dáme plnku, zakryjeme ďalším, na ktorý nanesieme džem, zakryjeme ďalším, ktorý pokvápeme kávou. Naň nanesieme opäť vrstvu krému. Zakryjme posledným a navrch nanesieme jemne krém.
-
5
Môžeme poliať čokoládou, ale ja som zvolila jemné sekané mandle.









Diskusia k receptu