Dusené kuracie prsia s horčicovou omáčkou

stefanm - fotkastefanm, 14. mája 2010
Dusené kuracie prsia s horčicovou omáčkou
Foto: stefanm

Maródujem,"túlam" sa po svojích fotkách a zabíjam čas písanim receptov. Dúfam,že vás tým neotravujem.

5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 PL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prsia priečne narežme do polovice aby sa podusili aj z vnútra,osolíme,potrieme olejom a posypeme bylinkami (oregano,bazalka,zeler).Necháme aspoň ½ hodiny odstáť a potom ich opečieme na oleji z oboch strán.Podlejeme vývarom (vodou) a prikryte dusíme asi pol hodiny.Vyberieme a odložíme do tepla.Vo výpeku opražíme pokrájanu cibuľu a cesnak,pridáme horčiciu,zriedíme vodou a krátko povaríme.Precedíme,ochutíme soľou a korením a zahustíme solamylom rozmiešaným v studenej vode.Šikmo narežeme na hrubšie plátky,prelejeme omáčkou a podávame s vhodnou prílohou.

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Práve naopak! Náhodou som dnes robila rybu s horčicovou omáčkou. Trošku inak - so smotanou. Táto bude asi zdravšia. Vďaka.
@hanina , že by sme mali rovnaké chute? Aj ja som robila rybu s horčicovou omáčkou, bez smotany. Zostalo len pyré.....
@samanka Už to tak bude. U nás zase zostali opečené zemiaky. Nemáš nápad čo s nimi?