Dusené kuracie prsia s horčicovou omáčkou

stefanm - fotkastefanm, 14. mája 2010
Dusené kuracie prsia s horčicovou omáčkou
Foto: stefanm

Maródujem,"túlam" sa po svojích fotkách a zabíjam čas písanim receptov. Dúfam,že vás tým neotravujem.

5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Prsia priečne narežme do polovice aby sa podusili aj z vnútra,osolíme,potrieme olejom a posypeme bylinkami (oregano,bazalka,zeler).Necháme aspoň ½ hodiny odstáť a potom ich opečieme na oleji z oboch strán.Podlejeme vývarom (vodou) a prikryte dusíme asi pol hodiny.Vyberieme a odložíme do tepla.Vo výpeku opražíme pokrájanu cibuľu a cesnak,pridáme horčiciu,zriedíme vodou a krátko povaríme.Precedíme,ochutíme soľou a korením a zahustíme solamylom rozmiešaným v studenej vode.Šikmo narežeme na hrubšie plátky,prelejeme omáčkou a podávame s vhodnou prílohou.

Diskusia k receptu

hanina
Práve naopak! Náhodou som dnes robila rybu s horčicovou omáčkou. Trošku inak - so smotanou. Táto bude asi zdravšia. Vďaka.
samanka
@hanina , že by sme mali rovnaké chute? Aj ja som robila rybu s horčicovou omáčkou, bez smotany. Zostalo len pyré.....
hanina
@samanka Už to tak bude. U nás zase zostali opečené zemiaky. Nemáš nápad čo s nimi?
zuzaniatko
Kuracinku môžem na akýkoľvek spôsob. Toto určite vyskúšam.A skoré uzdravenie.
1ariana
Teraz banujem, že som a sem nepozrela ráno, skôr, ako som išla variť... tiež som robila kura a pyré... mohla som urobiť niečo podobné ako tieto prsia s horčicovou omáčkou. Ukladám si recept a uvarím niekedy inokedy. Ďakujem za inšpiráciu.
frezia68
A ja sa teším,že mi kuracie prsia ostali na zajtra,dnes bola polievka z chrbta a veľa zeleninky.......dobra využívaš maródku,len píš a skoro vyzdrav,lebo nie len receptami je človek živý.....:-))
katarina64
Tak isto brázdim Varechu a rozmýšľam čo variť,problém denne ľudí čo musia variť.Ďakujem za tip,už viem čo budeme dnes jesť...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia