Zdravé cestoviny

bonpari - fotkabonpari, 25. februára 2011
Zdravé cestoviny
Foto: bonpari

Jedného dňa som si povedala, že začnem jesť zdravo.. Pokiaľ mi bude chutiť, nebude mi to vadiť a uvidím, čo to s mojím telom Zobraziť celý popisJedného dňa som si povedala, že začnem jesť zdravo.. Pokiaľ mi bude chutiť, nebude mi to vadiť a uvidím, čo to s mojím telom urobí a ako to ocení.. Zatiaľ s tým nemám žiadny problém a keď som dostala chuť na cestoviny, vymyslela som si takýto zdravý recept..

3
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

500 g
140 g
400 g, krájané
1 veľká
  podľa chuti
 čerstvá
 strúhaný napr. Eidam




Postup

  1. 1

    Jednu veľkú cibuľu nakrájame nadrobno a na troške oleja dusíme dosklovita. Keď je už takmer hotová, pridáme pretlačený cesnak. Cesnaku dávame podľa chuti, ja ho zbožňujem a dala som až 6 strúčikov.

    Zdravé cestoviny - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca pridáme krájané rajčiny z konzervy aj so šťavou. Tento spôsob je najrýchlejší, no môžeme použiť aj čerstvé rajčiny, ktoré hore jemne narežeme do kríža a potom ich sparíme horúcou vodou. Takto z nich ľahko stiahneme šupku a potom už len nakrájame nadrobno a pridáme.

    Zdravé cestoviny - obrázok 2
  3. 3

    Do vriacej osolenej vody pridáme pár kvapiek oleja a dáme variť penne cestoviny. Ja používam najčastejšie bezvaječné alebo celozrnné. Do rajčinovej zmesi pridáme celý pretlak, soľ a korenie podľa chuti a necháme celú zmes zohriať. Kto má rád štipľavé, môže pridať aj trošku chilli, ja dávam tiež.

  4. 4

    Tesne pred koncom pridáme ešte pár strúčikov pretlačeného cesnaku a čerstvé lístky bazalky, ktoré našu omáčku poriadne prevoňajú. Premiešame a viac nevaríme.

  5. 5

    S cestovinami pracujem podľa kuchára Jamieho Olivera, pretože jeho spôsob sa mi osvedčil. Teda uvarené cestoviny nepreplachujeme vodou, ani neolejujeme, pretože olej bol už vo vode, v ktorej sa varili. Cestoviny prelejeme cez sitko a rovno zo sitka ich prihodíme k rajčinovej omáčke, ktorú práve z tohto dôvodu varíme v hrnci, aby nám tam všetko pekne vošlo. Takto pripravené cestoviny naložíme na tanier a posypeme strúhaným syrom podľa chuti. My máme najradšej eidam, i keď ten už až tak diétny nie je.

    Zdravé cestoviny - obrázok 5

Diskusia k receptu

julica
Toto jedlo jedávam niekoľkokrát do mesiaca, len pretlak už nedávam a cesnak len na úplnom konci, keď už omáčku vypnem. namiesto eidamu trošku parmezánu a je to. voláme to červené cestoviny :)
danculka
S paradajkami a syrom na cestovine nemáš,čo pokaziť,chutné...
3sandra3
tak toto je skvelý recept... musím aj ja začať so zdravou stravou
cristinka
Ak robim cestoviny s teplou omackou ani ja ich nepreplachujem studenou vodou, ale ak idu na studeno do salatu tak ich preplachujem. Inak by z toho bola pekna kopa neoddelitelnych cestovin :D
A ak chces raz za cas zmenu a mas rada tuniaka, tak tam este k tej cibulke za zaciatku konzervu tuniaka s olivovym olejom aj s trochou oleja co je v konzerve (obsahuje omega 3 - velmi dolezite ak jes stravu s nizkym obsahom tukov!!! ) Chuti to uplne ze super :D
evanaaa
Bonpari, aj eidam môže byť diétny, aspoň si myslím, máš totiž 45%-ný. ale aj 30%-ný, môžeš si vybrať ten menej tučný.
marienka44
@Bonpari ,ale J.Olivier nielenže nepreplachuje cestoviny, ale do uvarenych este pridava cast vody, v ktorej sa varili.
julica
Tuniak sa do omacky ma pridavat az uplne na konci, inak horkne.
bonpari
@marienka44 hej, o tej vode viem, ale to sa mi az tak velmi nepozdavalo, tak to radsej vynechavam.. predsa len kalna mazlava voda v chutnej omacke nema co robit podla mna..
tabeaa
skús vyskúšať celozrnné cestoviny, tie sú určite zdravšie ako obyčajné a tiež pretlak by som vôbec nepoužívala namiesto toho ak ti smiem poradiť vyskúšaj z dm- drogerie paradajkovú pastu alnatura v takých sklených fľašiach, použila som ju v tomto recepte  varecha.pravda.sk/recepty/brokolica-a-tofu-s-hraskom-foto...
:) inak mňamka , výborné
pouklinka
výborný recept, v malej obmene ho robím aj ja...milujem takéto cestoviny!!!! :))))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia