Foto: lekorica
Recept na tento slaninový chlebík som dostala od mojej svokry. Vždy ho pečiem z dvojitej dávky, lebo záhadne a rýchlo mizne.
16
porcií
porcií
100 minút
príprava
príprava
45 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Múku, soľ, cukor, rascu a droždie premiešame nasucho. Pridáme zemiaky, vajce, mlieko a vodu. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme podkysnúť cca 35 - 45 minút.
-
2
Rúru si predhrejeme na 200 °C. Vymastíme si plech o priemere 25 cm krát 35 cm. Vykysnuté cesto vylejeme do vymasteného plechu a pomúčenými rukami ho po celej ploche rovnomerne rozťapkáme. Na vrch chleba poukladáme nakrájanú slaninku.
-
3
Pečieme na 200 °C cca 40 - 45 minút. Po vybratí z rúry, necháme vychladnúť.
varecha.pravda.sk/recepty/chlebovy-posuch-s-rozmarinom-fo...
@Izka , ako malá som chodila k starej susede keď piekla chlieb. Z vykysnutého chlebového cesta odobrala trochu, zamiešala doň domácu údenú klobásu, rozprestrela na pekáč a upiekla. To bola bašta, voňal čerstvým chlebom, klobásou, chrumkal..... Pre mňa ako malú ho pomenovala " Muchový chleba" no nevedela som sa ho dojesť...