Foto: dorisa
Dnes na obed robím takéto špagety, my ich máme radi len s vajcom a slaninkou a struhaným syrom. Študovala som viacej receptov na nete, Zobraziť celý popisDnes na obed robím takéto špagety, my ich máme radi len s vajcom a slaninkou a struhaným syrom. Študovala som viacej receptov na nete, ale niekde pridávaju aj smotanu, inde nie. Tak, neviem, či je tento recept pravý, ale nám chutia špagety takto pripravené.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Na jedného človeka sa ráta jedno vajíčko.
-
2
Slaninku nadrobno nakrájame a na olivovom oleji opražíme.
-
3
V miske, v ktorej budeme cestoviny pripravovať riadne rozmiešame vajíčka.
-
4
V osolenej vode uvaríme cestoviny.
-
5
Hneď po scedení ich hodíme do misky s vajcami (treba, aby boli horúce) a pomiešame. Vznikne omáčka. Potom pridáme upraženú slaninku, tiež horúcu a pomiešame.
-
6
Na tanieri pri podávaní na špagety dáme postrúhaný syr.
- 7
Takto pripravené špagety treba zjesť čerstvé, nedajú sa klasicky prihrievať. Jedlo sa znehodnotí.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 7
Diskusia k receptu