Zapekané bravčové karé
Zapekané bravčové karé

Karé na kyslej kapuste so slaninou a bryndzou

mysiacik - fotkamysiacik, 20. februára 2019
Karé na kyslej kapuste so slaninou a bryndzou
Foto: mysiacik
10
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Suroviny

10 plátkov
250 g
 prerastená
1 ks
1 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové karé si naklepeme, osolíme, okoreníme a plátky krátko opečieme z oboch strán na oleji. Plech si osolíme, okoreníme, vystelieme kyslou kapustou, pridáme červené víno a ukladáme na to všetko opečené maso.

  2. 2

    Keď máme maso poukladané, zalejeme výpekom, kde sme maso opiekli, zakryjeme alobalom a dáme na 190 stupňov piecť.

  3. 3

    Medzitým ako sa nám maso pečie, na panvici si opečieme slaninu a na drobno nakrájanú cibuľu. Všetko pekne do zlatista.

  4. 4

    Sledujeme maso, keď už vyzerá, že je hotové, odokryjeme ho, na každý kúsok rozdrobíme bryndzu a všade posypeme opečenú slaninu s cibuľou. Takto dáme kráko zapiecť. Podávame so zemiakmi alebo s pyré.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Tak ja neviem, tiez som sa bala, ze bude suche, ale nebolo.. Opecene kratko, a v stave sa pieklo.. Hned sq zjedlo nestihlo ani byt tvrde alebo suche.. A tak ak vam beladi kare kludne mozte vyskusat krkivicku, alebo stehno.. Ja som chceka cosi chudunke nemastne pre deti :)
mňam to vyzerá úžasne, ja robievam podobný recept s karé, len zalievam šľahačkovou smotanou, jednou kyslou smotanou a na mäso poukladám trojuholníkové syry a najemno nakrájanú cibuľku, zakryté pod alobalom je mäsko mäkké a chutné.

Pridaj komentár k receptu: