Karé na kyslej kapuste so slaninou a bryndzou
Foto: mysiacik
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
45 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Bravčové karé si naklepeme, osolíme, okoreníme a plátky krátko opečieme z oboch strán na oleji. Plech si osolíme, okoreníme, vystelieme kyslou kapustou, pridáme červené víno a ukladáme na to všetko opečené maso.
- 2
Keď máme maso poukladané, zalejeme výpekom, kde sme maso opiekli, zakryjeme alobalom a dáme na 190 stupňov piecť.
- 3
Medzitým ako sa nám maso pečie, na panvici si opečieme slaninu a na drobno nakrájanú cibuľu. Všetko pekne do zlatista.
- 4
Sledujeme maso, keď už vyzerá, že je hotové, odokryjeme ho, na každý kúsok rozdrobíme bryndzu a všade posypeme opečenú slaninu s cibuľou. Takto dáme kráko zapiecť. Podávame so zemiakmi alebo s pyré.
Tiež bravčové karé:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
To je tvoja posilovňa? Potom sa už nečudujem tvojím komentárom a obrázkom.
ja to mu hovorim-varenie hrou,aby ludia v kuchyni nerobili sprostosti a nenicili suroviny.
viac prospeje zatiahnutému karé ako dlhé pečenie, ale zas kapusta pod alobalom dodá dostatok vlhka (pary) a tak mäso nevyschne.
Zajtra budem realizovat tento recept a potom potvrdím ako to skutočne dopadlo
Takze rýchle osmahnutie mäska na zatiahnutie nespôsobilo,ze by po príprave bolo suché.
Priznám sa, kus som proces upravil tým, že pod zakrytý pekáč (coperlux) s mäsom som vložil hlboký plech a nalial asi
1 liter vody, čo vytvorilo prostredie ako v konverktomate a tým pádom mäsko nemohlo vyschnúť. Takže prípravu jedla podľa receptu je ideálny.
P.s.: je ale potrebné dodržiavať čas
prípravy 45 min,zapekať 15 min
Pracoval som podľa časových udaní, ktoré dal malyjoe.
Jedlo skvelé, dlho som si nespravil niečo tak dobrého. Bryndze ešte trochu zostalo, dal som si ju teda do zemiakovej kaše, čo celý recept ešte vylepšilo. Super jedlo!