Zapekané bravčové karé
Zapekané bravčové karé

Karé na kyslej kapuste so slaninou a bryndzou

mysiacik - fotkamysiacik, 20. februára 2019
Karé na kyslej kapuste so slaninou a bryndzou
Foto: mysiacik
10
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Suroviny

10 plátkov
250 g
 prerastená
1 ks
1 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové karé si naklepeme, osolíme, okoreníme a plátky krátko opečieme z oboch strán na oleji. Plech si osolíme, okoreníme, vystelieme kyslou kapustou, pridáme červené víno a ukladáme na to všetko opečené maso.

  2. 2

    Keď máme maso poukladané, zalejeme výpekom, kde sme maso opiekli, zakryjeme alobalom a dáme na 190 stupňov piecť.

  3. 3

    Medzitým ako sa nám maso pečie, na panvici si opečieme slaninu a na drobno nakrájanú cibuľu. Všetko pekne do zlatista.

  4. 4

    Sledujeme maso, keď už vyzerá, že je hotové, odokryjeme ho, na každý kúsok rozdrobíme bryndzu a všade posypeme opečenú slaninu s cibuľou. Takto dáme kráko zapiecť. Podávame so zemiakmi alebo s pyré.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

radox1
to kare je hotove v bode c.1.potom uz len tvrdne a vysycha.



1x mirop
radox1
@Pankrac (20.2.2019 16:15)

ja to mu hovorim-varenie hrou,aby ludia v kuchyni nerobili sprostosti a nenicili suroviny.
mysiacik
Tak ja neviem, tiez som sa bala, ze bude suche, ale nebolo.. Opecene kratko, a v stave sa pieklo.. Hned sq zjedlo nestihlo ani byt tvrde alebo suche.. A tak ak vam beladi kare kludne mozte vyskusat krkivicku, alebo stehno.. Ja som chceka cosi chudunke nemastne pre deti :)
zinnajdha
Verím že je šťavnaté a chuť má vynikajúcu. Podobne pečiem kuracie alebo morčacie kúsky. Treba skúsiť aj karé.
katrin179
mňam to vyzerá úžasne, ja robievam podobný recept s karé, len zalievam šľahačkovou smotanou, jednou kyslou smotanou a na mäso poukladám trojuholníkové syry a najemno nakrájanú cibuľku, zakryté pod alobalom je mäsko mäkké a chutné.
malyjoe
Zatial sa nevyjadrujem, ja ako starý kuchár s 40 ročnou praxou tiež si myslím, že kratšie pečenie( dusenie)
viac prospeje zatiahnutému karé ako dlhé pečenie, ale zas kapusta pod alobalom dodá dostatok vlhka (pary) a tak mäso nevyschne.
Zajtra budem realizovat tento recept a potom potvrdím ako to skutočne dopadlo
malyjoe
Tak som na prvý krát zvladol dobre,bo syn šefkuchár z Tatier pochvalil,ze je to chutné,kapusta nerozvarena,chrumkavá a mäso šťavnaté.
Takze rýchle osmahnutie mäska na zatiahnutie nespôsobilo,ze by po príprave bolo suché.
Priznám sa, kus som proces upravil tým, že pod zakrytý pekáč (coperlux) s mäsom som vložil hlboký plech a nalial asi
1 liter vody, čo vytvorilo prostredie ako v konverktomate a tým pádom mäsko nemohlo vyschnúť. Takže prípravu jedla podľa receptu je ideálny.
P.s.: je ale potrebné dodržiavať čas
prípravy 45 min,zapekať 15 min
1x majaak
majaak
Zaujímavý recept. Na začiatku som bol trocha neistý, keďže nie je uvedené, koľko treba kapusty, prípadne ostatných ingrediencií okrem mäsa.

Pracoval som podľa časových udaní, ktoré dal malyjoe.

Jedlo skvelé, dlho som si nespravil niečo tak dobrého. Bryndze ešte trochu zostalo, dal som si ju teda do zemiakovej kaše, čo celý recept ešte vylepšilo. Super jedlo!