Sviečková z morčacieho mäsa fotorecept

danculka - fotkadanculka, 23. januára 2011
Sviečková z morčacieho mäsa (fotorecept)
Foto: danculka
60 minút
príprava

Suroviny

500g
500g
3ks
3ks
3ks
podľa svojej chuti
podľa svojej chuti
podľa svojej chuti
1ks




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme asi 1 1/2 l vody a všetky ingred.,ako cukor,ocot,soľ, a koreniny a prevaríme/má to byť,tak silne sladko kyslé/,do prevareného nálevu ešte horúceho vložíme morčacie prsia a koreňovú zeleninu,a necháme cez noc,ráno dáme variť, tak ako je...

    Sviečková z morčacieho mäsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvaríme do mäkka...

    Sviečková z morčacieho mäsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvarené mäsko vyberieme a pokrájame na porcie,vývar precedíme a povyberáme koreniny hlavne bobkový list/je nepríjemný rozmixovaný/.

    Sviečková z morčacieho mäsa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zeleninu s troškou vývaru rozmixujeme a vlejeme aj smotanu a ešte pár krát premixujeme a vlejeme do hrnca a prevaríme.Mäsko vložíme do omáčky a podávame s knedľou.Recept je varený bez tuku a múky...

    Sviečková z morčacieho mäsa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobrú chuť!

    Sviečková z morčacieho mäsa (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

dorisa
A už je to tu, sviečková z morčacieho. Výborný nápad, tiež niekedy ukuchtím.
marcy
fajnota :-),zvyknem robievať z morčacích horných vykostených stehien.Do základu orestujem so zeleninou troška slaninky,korenie dávam do gázy,alebo nerezového vajíčka :))
danculka
Dobrý nápad,nemusíš to loviť,ja tiež dávam slaninku,ale tatko si chráni cholesterol,tak teraz je bez,dík za komentáre...
garanco
Dobrý recept, dobrý nápad - určite vyskúšam. @marcy to korenie v gáze je tiež dobrý nápad/ ja to tak robievam pri nakladaní kapusty, ale tu mi to ešte neprišlo na um/.
nadia56
masko na tento sposob robievam aj ja, z morcacieho je vyborne, uz som robila aj z kuracich prs, bolo tiez vyborne, pekny den vsetkym :-)
evanaaa
Ja som sa chystala robiť z bravčového mäsa, ale do takéhoto istého pácu dávam hovädzie, ak robím sviečkovú a nechám aj 2-3 dni, je potom lepšie.
danculka
Á no taká originálna má stáť v páci aj 2-3 dni,ke´d mám peknú hovädzinku ,tak si vždy urobíme,najlepšie ak nejaký sused likviduje stádo...
cica2
vďaka za receptík, vyskúšam:)
gabinka1
Dnes som varila podla tvojho receptu - dakujem bola vynikajuca :))
danculka
som rada,že sa Ti páčil,to isté môžeš urobiť aj s kuracinou..
marienka44
@Danculka , do klasickej sviečkovej pridávam aj rozpustený karamel z asi 5 KL kryst. cukru. Dodá to farbu a aj lepšiu chuť.
danculka
Ja nie, som diabetik,ale ani som to nikdy nepridávala,je to dosť sladké od mrkvičky...a aj farba je pekná od zeleniny...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia