Tento recept pochádza z jednej ruskej reštaurácie. Chcel som zužitkovať šampiňóny, ktoré mi zostali po predchádzajúcom varení, tak som hľadal nejaký vhodný a jednoduchý Zobraziť celý popisTento recept pochádza z jednej ruskej reštaurácie. Chcel som zužitkovať šampiňóny, ktoré mi zostali po predchádzajúcom varení, tak som hľadal nejaký vhodný a jednoduchý recept.
porcie
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny. Kto chce, môže namiesto šampiňónov použiť čerstvé lesné huby. Vajcia uvaríme na tvrdo, necháme vychladnúť a ošúpeme.
-
2
Cibuľu pokrájame na drobno a osmažíme na oleji do zlatista.
-
3
Na cibuľu pridáme na kocky pokrájané huby, orestujeme a necháme podusiť do mäkka. Necháme vychladnúť.
-
4
Vychladnuté huby zmiešame so šunkou, pokrájanou na pásiky, pokrájanými vajíčkami a nahrubo nastrúhaným parmezánom. Osolíme a okoreníme. So soľou opatrne, slaná je šunka aj parmezán...
-
5
Nakoniec primiešame majonézu a hotový šalát dáme na pár hodín odstáť do chladničky. Podávame s pečivom. Podľa pôvodného receptu sa podáva ozdobený plátkami uhorky do tvaru akejsi zelenej ruže, odtiaľ aj názov emerald čiže smaragd... ja som uhorku nepoužil, ale šalát chutí skvele.
Tiež hubový šalát:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Občas ten šalát robievam a k nemu údenáča alebo údené šproty či inú rybu v konzerve zo špajze alebo len tak, bez rybacej prílohy.
Som rád, že si mi pripomenul túto rýchlikovku...:-)
Ono ten šalát je trochu "kyslý" od majonézy a parmezánu, ak ho chcem mať kyslejší, tak pridám pár kvapiek citrónu, inak pridávam šalátovú uhorku...skús aj s kyslou uhorkou a nabudúce skúsim aj ja...:-)
Kamarát môj uhorka bola čerstvá šalátová, bola tam skôr na ozdobu, ale ako píše @jankov , je trocha kyslý od majonézy, prípadne sa dá použiť kyslá smotana, alebo pár kvapiek citróna.
V Minsku som párkrát tiež bol. Majú tam dobré aj kyslé ryby, tie sme si dávali. A sú tam najkrajšie baby na svete. :-)
ale ked som isiel na ruske stranky tak mi naskocilo daco uplne ine, a co ma poplietlo ze vyse 1000 s tym salatom izumrudnyj suhlasilo.
kedem.ru/recipe/nyrecipe/salads/salat-izumrudnyj...
i mne ten recept jako rusky neprijde, urcite mi tam nesedi ten parmezan. Ale urcite a uz zitra ho udelam a @kimlo tesim se na nej! :-)
Som rád že si sa ozval, pochvala od skúseného kuchára veľmi poteší. Ono asi nejde o tradičný ruský recept, ale možno ho aj Tvoj kamarát ruský kuchár pozná. Pozdravujem na mne blízku Moravu.
Budem rád ak ho vyskúšaš a ešte radšej ak Ti bude chutiť. Ja som ho mal aj dnes na raňajky a veru som ho nerobil posledný krát... som spokojný.
Ja to nemám z ruského webu, pátral som po recepte na šampiňóny, a dostal som sa na “poloruskú stránku”, kde popisujú dokonca aj presne mesto a reštauráciu kde sa tento šalát podáva.. jasne že nejde o národné jedlo keď je tam parmezán :-)
Vyskúšaj a uvidíš, je fakt dobrý. Aj keď nieje ruský. Oni dali aj vo filme Marfuši jesť pod jedličkou namiesto jabĺk cibuľu... :-)
Stal me sice hodne penez, protoze jsem byla pro okurku v trznici a jasne mam nejen tu okurku :-) Ale opravdu to stalo za to! Diky za dalsi tvujj fajn recept!
Komentáre boli na Vašu žiadosť vymazané.
Ja som robil už druhu várku, veľmi mi zachutil. Ale s parmezánom
Som rád že chutil, pekne si ho spravil, smekám...
Aj keď sa možno foto nepodarilo pridať, verím že ti šalát chutil a podaril sa...
Bol výborný aj s tou rybou.Fotka mala viac ako 4 MB,preto mi ju nezobralo.Nevadí
Myslim, ze vsechno v salatu jje zasadni, ten parmezan ne. Myslim, ze sem nic nepokazila a uz mam pripraveno pro hosty :-)
Tak potom daj feedback ako im chutil. Ja som ho dnes ranajkoval s mletým chilli. :-)