Hubový šalát
Hubový šalát

Šalát Emerald

kimlo - fotkakimlo, 22. januára 2020
Šalát Emerald
Foto: kimlo

Tento recept pochádza z jednej ruskej reštaurácie. Chcel som zužitkovať šampiňóny, ktoré mi zostali po predchádzajúcom varení, tak som hľadal nejaký vhodný a jednoduchý recept.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

150 g čerstvé
100 g
1 ks stredne veľká
3 ks
80 g
150 g
podľa chuti
1/2 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny. Kto chce, môže namiesto šampiňónov použiť čerstvé lesné huby. Vajcia uvaríme na tvrdo, necháme vychladnúť a ošúpeme.

    Šalát Emerald - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu pokrájame na drobno a osmažíme na oleji do zlatista.

    Šalát Emerald - obrázok 2
  3. 3

    Na cibuľu pridáme na kocky pokrájané huby, orestujeme a necháme podusiť do mäkka. Necháme vychladnúť.

    Šalát Emerald - obrázok 3
  4. 4

    Vychladnuté huby zmiešame so šunkou, pokrájanou na pásiky, pokrájanými vajíčkami a nahrubo nastrúhaným parmezánom. Osolíme a okoreníme. So soľou opatrne, slaná je šunka aj parmezán...

    Šalát Emerald - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec primiešame majonézu a hotový šalát dáme na pár hodín odstáť do chladničky. Podávame s pečivom. Podľa pôvodného receptu sa podáva ozdobený plátkami uhorky do tvaru akejsi zelenej ruže, odtiaľ aj názov emerald čiže smaragd... ja som uhorku nepoužil, ale šalát chutí skvele.

    Šalát Emerald - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Podobný som jedol v Minsku. Prišli sme s kamarátom k jeho sestre, niečo je doniesol a chvíľu sme posedeli. Povedala nám, že nám niečo narýchlo pripravím pokušať, nech posedíme pri vodočke. Ako hosťovi sa nepatrí odmietnuť ponuku, tak sme posedeli a narýchlo nám pripravila podobný šalát aj s uhorkou, nie v tvare ruže ale špirály a z tomu zvlášť a tanieroch údenú rybu (nie údenáča ale inú údenú, hrubú asi 2 cm vo veľkosti rezňa, názov som už zabudol) a výborný tmavý chlieb. Recept mi povedala, ale namiesto oleja použila maslo, oleja len trošku, aby jej maslo neprihorelo.
Občas ten šalát robievam a k nemu údenáča alebo údené šproty či inú rybu v konzerve zo špajze alebo len tak, bez rybacej prílohy.
Som rád, že si mi pripomenul túto rýchlikovku...:-)
@ kimlo išlo Ti to vždy, ale v posledne dobe ešte lepšie. Šalát nemá chybu. Urobím a už teraz sa naň teším. Málo komentujem lebo tá cenzúra z @ varecha ubíja:(. Ale recepty máš super. Pá