Foto: kimlo
Tento recept pochádza z jednej ruskej reštaurácie. Chcel som zužitkovať šampiňóny, ktoré mi zostali po predchádzajúcom varení, tak som hľadal nejaký vhodný a jednoduchý Zobraziť celý popisTento recept pochádza z jednej ruskej reštaurácie. Chcel som zužitkovať šampiňóny, ktoré mi zostali po predchádzajúcom varení, tak som hľadal nejaký vhodný a jednoduchý recept.
porcie
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny. Kto chce, môže namiesto šampiňónov použiť čerstvé lesné huby. Vajcia uvaríme na tvrdo, necháme vychladnúť a ošúpeme.
-
2
Cibuľu pokrájame na drobno a osmažíme na oleji do zlatista.
-
3
Na cibuľu pridáme na kocky pokrájané huby, orestujeme a necháme podusiť do mäkka. Necháme vychladnúť.
-
4
Vychladnuté huby zmiešame so šunkou, pokrájanou na pásiky, pokrájanými vajíčkami a nahrubo nastrúhaným parmezánom. Osolíme a okoreníme. So soľou opatrne, slaná je šunka aj parmezán...
-
5
Nakoniec primiešame majonézu a hotový šalát dáme na pár hodín odstáť do chladničky. Podávame s pečivom. Podľa pôvodného receptu sa podáva ozdobený plátkami uhorky do tvaru akejsi zelenej ruže, odtiaľ aj názov emerald čiže smaragd... ja som uhorku nepoužil, ale šalát chutí skvele.
Občas ten šalát robievam a k nemu údenáča alebo údené šproty či inú rybu v konzerve zo špajze alebo len tak, bez rybacej prílohy.
Som rád, že si mi pripomenul túto rýchlikovku...:-)
Ono ten šalát je trochu "kyslý" od majonézy a parmezánu, ak ho chcem mať kyslejší, tak pridám pár kvapiek citrónu, inak pridávam šalátovú uhorku...skús aj s kyslou uhorkou a nabudúce skúsim aj ja...:-)
Kamarát môj uhorka bola čerstvá šalátová, bola tam skôr na ozdobu, ale ako píše @jankov , je trocha kyslý od majonézy, prípadne sa dá použiť kyslá smotana, alebo pár kvapiek citróna.
V Minsku som párkrát tiež bol. Majú tam dobré aj kyslé ryby, tie sme si dávali. A sú tam najkrajšie baby na svete. :-)
ale ked som isiel na ruske stranky tak mi naskocilo daco uplne ine, a co ma poplietlo ze vyse 1000 s tym salatom izumrudnyj suhlasilo.
kedem.ru/recipe/nyrecipe/salads/salat-izumrudnyj...
i mne ten recept jako rusky neprijde, urcite mi tam nesedi ten parmezan. Ale urcite a uz zitra ho udelam a @kimlo tesim se na nej! :-)
Som rád že si sa ozval, pochvala od skúseného kuchára veľmi poteší. Ono asi nejde o tradičný ruský recept, ale možno ho aj Tvoj kamarát ruský kuchár pozná. Pozdravujem na mne blízku Moravu.
Budem rád ak ho vyskúšaš a ešte radšej ak Ti bude chutiť. Ja som ho mal aj dnes na raňajky a veru som ho nerobil posledný krát... som spokojný.
Ja to nemám z ruského webu, pátral som po recepte na šampiňóny, a dostal som sa na “poloruskú stránku”, kde popisujú dokonca aj presne mesto a reštauráciu kde sa tento šalát podáva.. jasne že nejde o národné jedlo keď je tam parmezán :-)
Vyskúšaj a uvidíš, je fakt dobrý. Aj keď nieje ruský. Oni dali aj vo filme Marfuši jesť pod jedličkou namiesto jabĺk cibuľu... :-)
Stal me sice hodne penez, protoze jsem byla pro okurku v trznici a jasne mam nejen tu okurku :-) Ale opravdu to stalo za to! Diky za dalsi tvujj fajn recept!
Komentáre boli na Vašu žiadosť vymazané.
Ja som robil už druhu várku, veľmi mi zachutil. Ale s parmezánom
Som rád že chutil, pekne si ho spravil, smekám...
Aj keď sa možno foto nepodarilo pridať, verím že ti šalát chutil a podaril sa...
Bol výborný aj s tou rybou.Fotka mala viac ako 4 MB,preto mi ju nezobralo.Nevadí
Myslim, ze vsechno v salatu jje zasadni, ten parmezan ne. Myslim, ze sem nic nepokazila a uz mam pripraveno pro hosty :-)
Tak potom daj feedback ako im chutil. Ja som ho dnes ranajkoval s mletým chilli. :-)