Lososové placky podľa Jamieho fotorecept

janger - fotkajanger, 12. júla 2012
Lososové placky podľa Jamieho (fotorecept)
Foto: janger

Lososa najcastejsie robim v panvici, na uplne jednoduchy sposob, len trosku soli, korenia...Ked som videla tento recept, ako ho pripravil Jamie Oliver, tak Zobraziť celý popisLososa najcastejsie robim v panvici, na uplne jednoduchy sposob, len trosku soli, korenia...Ked som videla tento recept, ako ho pripravil Jamie Oliver, tak som si povedala, ze zmena nezaskodi a spravim ho tentokrat inym sposobom. A nebolo to poslednykrat, lebo nam aj takto moc chutil. A mozete si to pripravit aj vopred. Placky vytiahnete z chladnicky a tesne pred podavanim ich oprazite...

3-4
porcie

Suroviny

500 g - filety s kožou
600 g
1 ks
1 PL
na posypanie
2 ks
 cerstva




Postup

  1. 1

    Zemiaky ocistime a pokrajame na male kusky. Dame varit do osolenej vody.

    Lososové placky podľa Jamieho (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Lososa potrieme olivovym olejom, posolime, posypeme cerstvo pomletym korenim (ja som pomlela korenie roznych farieb). Dame kozou dolu na parak.

    Lososové placky podľa Jamieho (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Parak dame do hrnca nad zemiakky. Varime (parime) 10-12 minut. To je podla hrubky lososa. Aj zemiaciky musia byt uvarene.

  4. 4

    Parak vyberieme, zemiaky zlejeme. Dame ich este na chvilku na ohen, ponatriasame, aby sa vsetka voda dobre odparila.

  5. 5

    Zemiaky popucime, nechame vychladnut.

  6. 6

    Z lososa stiahneme kozu. Potrhame ho na male kusky. Nechame vychladnut.

  7. 7

    Medzitym si ocistime a posekame petrzlenovu vnat. Z dobre umytych (alebo bio) limetiek postruhame korku. V povodnom recepte boli pouzite citrony, ja som mala limetky, tak som pouzila tie.

  8. 8

    Vychladnute zemiaky a lososa zmiesame. Pridame vnat, limetkovu korku, PL muky, cele vajce, pripadne este podla chuti prisolime a prikorenime.

    Lososové placky podľa Jamieho (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na pomucenu pracovnu dosku rozdelime tuto masu na 8 kopok. Trosku ich posypeme mukou....

    Lososové placky podľa Jamieho (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ....a spravime placky.

    Lososové placky podľa Jamieho (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Dame ich do chladnicky, aby trochu stuhli.

  12. 12

    V panvici rozohrejeme trosku olivoveho oleja a placky oprazime, asi 3-4minuty z kazdej strany.

    Lososové placky podľa Jamieho (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Na tanier dame aj platky limetky, placky sa pred jedenim pokvapkaju limetkovou stavou. Podavame so zeleninovym salatom. My sme mali ladovy salat s redkvickou a fetou. A myslim, ze dobre by boli k tomu aj hranolky... Dobru chut!

    Lososové placky podľa Jamieho (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

miichchalko
Tento recept poznám a robievam to často, lenže ja nemám rád ryby, tak používam pomleté kuracie prsia, s ktorými je to tiež výborné. :)
marianne69
no teda @janka to musi byt dobrota prenaramna,tiez robim lososa len tak jednoducho s bylinkami a z dvoch kuskov lososa osem chutnych lososovych fasirok:-) toto bude mat u nas urcite uspech,mozno sa to da aj z aljaskej tresky,co povies??
janger
@miichchalko , verim, ze je to dobre aj s kuracinkou :-). @marianka , je to osem kuskov, lososa bolo vyse pol kila, boli to take 2 vacsie kusky. My sme sa podelili traja, v povodnom recepte to bolo pisane pre 4 osoby. Ale myslim, ze vtedy by si k tomu este musela nieco podavat, napriklad tie hranolky. Z tresky to tiez moze byt vyborne, len losos ma taku delikatnu a vyraznejsiu chut, mozno do tej tresky nejake vyraznejsie bylinky...Ved skus, ty si sikulka :-). @izabella , @nazarboncuk , @cica , dakujem pekne :-).
honestka
tiez ich mame velmi radi chutia vyborne, urobia sa rychlo a zdaleka nepripominaju tie davne socialisticke rybacie fasirky z bystrickej predajne !Ryba!
palokuchki
Recept sa mi velmi paci. Urcite to takto vyskusam. Janka ta prva fotka je velmi pekna.
sneica
receptik sa paci aj mne a rada vyskusam...dala by som si s ladovym salatom....
rybarkuchar
V prvom momente mi prišlo ľúto tých krásnych lososových filetov. Ale ďalší postup ma presvedčil. Vyskúšam.
janger
@honestka , dakujem. Ako som rada, ze ta tu zase castejsie stretam! @palokuchki Danka, @iranaw , @sneica , tiez dakujem, ze sa vam recept paci. @rybarkuchar , tak to teda presne viem, co myslis :-). Ja si to myslim takmer vzdy pri rybacich plackach alebo podobnych upravach. Preto aj rybku takmer vzdy robime len tak, vcelku. V tomto recepte som sa snazila, aby sa tie kusky ryby zachovali co najvacsie. Aj ked zahryznes, aby bolo aj vidiet, co jes. Ale chut bola ozaj dobra, jemnucka. Takze iste zopakujem :-).
tiziana
úžasné placky, možno by sa dala použiť aj iná ryba, hlavne taká, ktorú keď rozmrazíme, zostanú len všelijaké kúsky, len nie filety :( , ukladám, vďaka!
janger
@tiziana , dakujem :-) a ak by si nahodou pouzila mrazenu rybku, tak ju dobre nechaj odtiect a potom usus. Inac by bola ta masa asi moc mokra a myslim, ze by sa placky trosku rozpadavali. Musela by si potom pouzit viac muky a bolo by to take mucnejsie...@dadecova , no to som rada :-).
honestka
@janger : nemas nahodou recept v presnom zlozeni na tortu "tårta mörk choklad" ake jemne cesticko sa pecie pomedzi mandlovu plnku?
Ja somju raz urobila len z keksov s pridanim kokosu, chutila fajn, ale nie je to ono prave...
snazila som sa naladit na svedske /aj ine severske/ websites ale nenasla som to co hladam, hoci tam je mnozstvo torticiek.
dakujem a pozdravujem.
janger
@honestka , to je ta cokoladova torticka, co predavaju v IKEA? Strasne rada by som ti poradila, ale veru neviem. Ak by som nahodou nejaky recept na to nasla, tak ti dam vediet. Ahojcek!
honestka
ano, mas pravdu len mi nesedi jedna vec - ked som ju jedla z Ikea nieco mi chutilo v nej ako kokos a podla toho co bolo na krabici uvedene v surovinach ani stopy po nom. a kedze poznam chut marhulovych semiacok, tiez to nebolo ono. preto patram po skutocnej, aby som to konecne zistila co do toho "tajne- viem ze nesmu, hehe" davaju.
dakujem za klik sem.
janger
@honestka , ktovie, co do toho davaju. Myslim, ze ten pravy recept tazko zozenies. Kupila som uz davnejsie 3 zmrazene torticky v IKEA, ale uz si uplne tu chut neviem predstavit Viem len, ze boli dobre :-).
babav
Salmon cakes robievam,ale bez zemiakov.Tvoj recept sa mi velmi paci, obzvlast ak sa pouzije mrazeny losos...J.O. ma vyborne recepty a tento patri tiez k nim...salatik ako priloha uplne staci ;-)
janger
@babav , dakujem. Ja som mala cerstveho lososa, ale iste moze byt aj s mrazenym. Salatik nam tiez stacil k tomu, ved aj zemiaky su uz v tom. Ahojcek :-).
tinca
@janger ja som ich tiež robila a tiež s limetkou, boli vynikajúce, ale priznám sa bolo ľúto tých krásnych čerstvých filiet pomrviť ich. Ale chutilo:)
janger
@kukulienka , dakujem, je to velmi chutne jedlo. Tusim sme si pisali koment sucasne, ja som prave pisala tebe :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia