
Detská výživa
Chystala som sa robiť detskú výživu z jabĺk, ktoré sa nám mali urodiť. Nakoľko sme nemali...

Pečené bravčové koleno na čiernom pive
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

Cesnaková pasta
Vynikajúca pasta vhodná na dochutenie jedla.

Sviečková z jeleňa na zelenine
Je to klasický rodinný recept a využijete ho pri akomkoľvek type mäsa z diviny. Nerobím klasickú...

Poľovnícky srnčí perkelt
Nedeľný odbed zo srnčieho pliecka. s červeným vínom a borievkami... veľmi chutný.

Vypražaný syr so šunkou
Toto jedlo máme velmi radi. My ho jeme so šunkou, vnučke robím bez šunky.

Aspiková torta
Túto tortu zvyknem robievať v rôznych formách aj silikónových, no najčastejšie v tejto ozdobnej. Rodinka...

Tarte Tatin
Tradícia hovorí, že Tarte Tatin bola prvýkrát vytvorená náhodou v hoteli Tatin v Lamotte-Beuvron, Francúzsko...

Balkánska baklažánová musaka
Mleté hovädzie mäso orestujeme na oleji. Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, osolíme, okoreníme...

Višňovo-čokoládová torta
Tento recept je len taky navod, ako vyuzit zavarane ovocie. Ja som pouzila zavarane...

Hovädzie na cesnaku a smotane
Tento jednoduchý recept na hovädzie mäso s výbornou chutnou omáčkou a obľúbenou prílohou som si obľúbil na...

Výborná šampiňónová polievka
túto polievočku obľubuje najmä moj synček a dnes som za ňu dostala od synčeka až 500 bodov:-)))

Zemiakové placky plnené kuracím soté
Soté: Kuracie prsia nakrájame na rezance. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme mäso, osolíme...

Jednoduchý zeleninový šalát s kyslou smotanou
Tento recept som prvýkrát ochutnala v Perečíne na Ukrajine, kde svojho času žila naša vzdialená príbuzná...

Uhorky nakladané do súdka
Keďže tu máme sezónu uhoriek, ponúkam vám recept, ktorý sa v našej rodine dedí už...

Jahodové tiramisu
Cez jahodovú sezónu nesmie chýbať! :-) výsledná fotka sa nestihla zasnímať, keďže bolo hneď po ňom...

Pečené kuracie stehná na panvici s bielym vínom
Dnešný nedeľný obed z kuracích stehien vrchných. úplne obyčajný jednoduchý obed.

Jemné ružové rezy
Malo ktoré rezy sú tak fantastický jemné a chutné ako tieto. Kľudne by mohli mať aj...

Tuniakový šalát s cestovinou
Vymyslela som si ho sama a máme ho veľmi radi. Suroviny sú pre dve osoby....

Kurča na provensálsky spôsob
Tento recept mám z televízie. Kedysi dávno ho v nejakej relácii varil Vlado Muller. Je...

Hubová máčanka
Polievka z jušky, teda z vody z kyslej kapusty, doplnená sušenými hubami, to je klasika, ktorá sa varieva v niektorých regiónoch práve na Troch kráľov....

Guláš so zemiakmi - eintopf
Tak som horlivo varila, že som zabudla fotiť postup, zbadala som sa až keď bolo...

Údené mäso v zemiakovom ceste s dusenou kyslou kapustou
Zostalo mi trocha údeného mäsa, ktoré sme mali k fazuľovej omáčke. Rozhodla som sa takto...

Linecké podľa originálneho receptu z rakúskeho Linzu
Tak to mám zapísané v mojej KK, linecké klasika pomer3:2:1. Recept sa líši akurát...

Pizza skoro ako z pizzerie
Recept mám od kamaráta a on ho má tiež od kamaráta, Taliana, ktorý vlastní pizzeriu...

Jókaiho fazuľová polievka
Fazuľu, namočenú 24 hodín vopred, dobre umyjeme a dáme variť do vývaru. Pridáme aj...

Syrové fašírky
Tento recept mi dala mama a robím ho vždy vtedy keď na neho dostaneme chuť.

Domáca tlačenka
Mäso a kože umyjeme a vložíme do hrnca variť (nesolíme). Uvaríme do mäkka, vyberieme a...

Materáke
Pred nedávnom som bola na rodinnej oslave, ktorá sa konala v prekrásnej reštaurácii. Keď sme...

Vianočná hviezda
Tradičný koláč z kysnutého cesta na Vianoce nesmie chýbať. Tento má mnoho názvov, niekto ho...

Šolet
Šolet sa pripravuje v židovských rodinách pred šábesom. Problém udržať ho v teple sa dá vyriešiť...