Foto: dorisa
Takto pripravené kuriatko je skvelé, šťavnaté.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak očistíme, cibuľu nakrájame na prúžky.
-
2
Kuriatko umyjeme a naporcujeme. Položíme ho do pekáča.
-
3
Zoberieme si misku, do ktorej budeme pridávať jednotlivé prísady na marinádu- začneme cibuľou a prelisovaným cesnakom.
-
4
pridáme jemný( alebo aj pikantný) kečup...
-
5
...worchestrovú omáčku...
-
6
...ocot, červenú mletú papriku...
-
7
Potom pridáme soľ a vodu.
-
8
...poprášime mletým čiernym korením...
-
9
...prilejeme olej (môže byť aj rozpustené maslo).
-
10
Všetko dôkladne premiešame. Marináda je hotová.
-
11
Touto marinádou polejeme porcie kuriatka.
-
12
Pekáč s kuriatkom dáme do rúry a pečieme, kým nie je pekne zapečené.
-
13
Podávame s ryžou, zemiakmi , ako to kto rád. Po upečení hneď vyberte, ja som nevybrala, len zakryla alobalom a ono sa to takto dopieklo:) Dobrú chuť.
P.s. Vlasti máš nový foťák ? Čisté fotky...