Foto: sonulienka
Robila som výborný nadýchaný ryžový nákyp.
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Dáme si variť sáčkovú ryžu, keď ju máme uvarenú zlejeme ju opláchneme hrniec čo sme v ňom varili ryžu a vysypeme ju tam. Zalejeme ju vriacou smotanou. Necháme aspoň 10-15 minúť postáť.
-
3
Zatiaľ si pripravíme maslo, cukor, vanilkový cukor, citrónovú koru a žĺtka. Dobre vyšľaháme do peny. Potom si vyšľaháme do tuha bielka.
-
4
Vymastíme si plech.
-
5
Do mierne vychladnutej ryži pomaličky dávame vyšľahané maslo a sneh. Asi 2/3 dáme na plech. Naukladáme na to ovocie a môžeme aj trochu pokvapkať kompótovou šťavou.
-
6
Na koniec ovocie prikryjeme zvyšnou ryžovou zmesou. Dáme piecť na 30 minút do rúry na 180 stupňou.
-
7
Upečené na plechu.
-
8
No a na tanieri je skutočne ako píšem nadýchaný a výborný odporúčam.
-
9
Prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu