Foto: enerrgizer
rýchla a jednoduchá príprava v rímskom hrnci...alternatíva receptu od @honestky - za čo jej ďakujem.
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Rímsky hrniec si namočíme do vody. Akékoľvek mäso nasolíme a okoreníme, potrieme horčicou a paradajkovým pretlakom. Do hrnca naspodok dáme cibuľu, nakrájanú na väčšie kolieska. Na cibuľu postupne ukladáme mäso, šampiňóny, pór, papriku, sušené paradajky, nakrájaný cesnak a na jemno nakrájaný čerstvý ďumbier (zázvor)...
-
2
...keď máme mäso a všetky ingrediencie v rímskom hrnci, na vrch naukladáme plátky prerastenej slaniny a všetko s ňou zakryjeme. Netreba pridávať žiadny olej, ani iný tuk, mäso sa bude piecť vo vlastnej šťave. Na slaninu naukladáme umyté, najlepšie nové, celé zemiaky podľa počtu porcií...
-
3
...vložíme do studenej rúry a pečieme pri teplote 190°C asi 90 min. Na záver ešte pečieme odkryté asi 10 min aby slaninka dostala krásnu farbu...na fotke vidíte, že mäso a zelenina pustia dosť šťavy...
-
4
...upečené mäso servírujeme s čalamádou, alebo šalátom z čerstvej zeleniny, zemiak rozkrojíme a naplníme májovou bryndzou...dobrú chuť
Diskusia k receptu