Mäso v rímskom hrnci fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 30. mája 2010

rýchla a jednoduchá príprava v rímskom hrnci...alternatíva receptu od @honestky - za čo jej ďakujem.

5-6
porcií
15 minút
príprava
90 minút
na 190 °C

Suroviny

5-6 kúskov
5-6 ks
2 PL
1 PL
1 ks
1 KL
2 KL
1 kl
6-8 strúčikov
2-3 ks
3-4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rímsky hrniec si namočíme do vody. Akékoľvek mäso nasolíme a okoreníme, potrieme horčicou a paradajkovým pretlakom. Do hrnca naspodok dáme cibuľu, nakrájanú na väčšie kolieska. Na cibuľu postupne ukladáme mäso, šampiňóny, pór, papriku, sušené paradajky, nakrájaný cesnak a na jemno nakrájaný čerstvý ďumbier (zázvor)...

    Mäso v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...keď máme mäso a všetky ingrediencie v rímskom hrnci, na vrch naukladáme plátky prerastenej slaniny a všetko s ňou zakryjeme. Netreba pridávať žiadny olej, ani iný tuk, mäso sa bude piecť vo vlastnej šťave. Na slaninu naukladáme umyté, najlepšie nové, celé zemiaky podľa počtu porcií...

    Mäso v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...vložíme do studenej rúry a pečieme pri teplote 190°C asi 90 min. Na záver ešte pečieme odkryté asi 10 min aby slaninka dostala krásnu farbu...na fotke vidíte, že mäso a zelenina pustia dosť šťavy...

    Mäso v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...upečené mäso servírujeme s čalamádou, alebo šalátom z čerstvej zeleniny, zemiak rozkrojíme a naplníme májovou bryndzou...dobrú chuť

    Mäso v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@enerrgizer výborne to vyzerá a tá šťavička stačila by mi samotná s chlebom. Hľadala som rímsky hrniec, ale majú len veľké, mne by stačil 4 L, hádam zoženiem, potom sa pridám.
veľmi pekné, takéto mám rada - všetko sa varí v jednom hrnci a človek nemusí stáť pol dňa pri sporáku. Rímsky hrniec tiež ešte nemám, aj keď som už po ňom pokukovala, ale mám liatinový hrniec varím v ňom už asi 30 rokov a je tiež výborný