Kura pečené s prílohou fotorecept
Foto: kimlo
Jednoduché a chutné jedlo z jedného pekáča.
Zdroj: internet
príprava
na 200 °C
Suroviny
3 ks |
|
2 ks |
|
6 ks |
|
5 ks čerstvé |
|
1 ks čerstvá |
|
2 ks |
|
4 strúčiky |
|
100 ml |
|
50 ml (12 %) |
|
podľa potreby |
|
1 PL (alebo koreniaca zmes na kura) |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Stehná rozdelíme na spodné a vrchné časti. Ja som použil aj krídla. Zeleninu očistíme a nakrájame na väčšie kúsky, cesnak na drobno. Špekáčiky olúpeme a nakrájame na polmesiace.
-
2
Do vymasteného pekáča vložíme všetku zeleninu aj so špekáčikmi, osolíme, okoreníme, prípadne pridáme bylinky a všetko dobre premiešame.
-
3
Porcie kuraťa osolíme, okoreníme a potrieme paprikou, prípadne okoreníme obľúbenou zmesou. Ja som použil zmes na pečené kura, to obsahuje aj soľ. Pivo zmiešame so smotanou a zmes tým polejem. Kura poukladáme na pripravenú zmes v pekáči. Na každý kúsok položíme plátok masla.
-
4
Pekáč prikryjeme a pečieme pri 200 °C asi 70 minút. Potom pekáč odokryjeme a zapečieme, aby sa vytvorila kôrka. Ja som použil rímsky pekáč, neglazovaný, ten sa vkladá do studenej rúry, takže pečenie trvalo 90 minút.
-
5
Mäso je mäkké, šťavnaté a voňavé od prílohy, s ktorou sa pieklo.
Presne ako píšeš Feri! Prudko jedlé, a hlavne jednoduché..
Dobrá voľba! Dúfam že chutilo.. 👍
Ďakujem 😉