Foto: babkamt
Túto pomazánku som nerobila roky. Spomenul si na ňu manžel.
Postup
-
1
Kúpila som 3 kg slaniny na vytápanie.
-
2
Slaninu som umyla, pokrájala na kocky. Robila som ju v dvoch hrncoch naraz. Budem mať trochu čerstvej masti a oškvarky na pagáče. To bol môj pôvodný zámer.
-
3
Hotové oškvarky som pomlela. Chcela som robiť pagáče. No manžel mal chuť na pomazánku.
-
4
K pomletým oškvarkom som pridala 1 pl masti a 1,5 pl plnotučnej horčice.
-
5
Tri vajíčka som uvarila natvrdo. Očistila som si dve cibule.
-
6
Vajíčka som postrúhala. Pridala som nakrájanú cibuľu., soľ a mleté čierne korenie.
-
7
Pomazánku som zamiešala, ochutnala. Podarilo sa mi ju správne ochutiť. Nemusela som už nič pridávať.
-
8
Mali sme ju na večeru s čerstvým chlebíkom a čajom. Syn s manželom si ju natierali na chlieb nahrubo. Ja som si svoj chlieb natrela striedmejšie.
Takéto nátierky ako je tvoja nemajú páru.Tvoja vyzerá veľmi chutne.Iste málokto vie, že z oškvarkov sa dá spraviť aj,, hemendex" a to celkom jednoducho.Stačí len oškvarky posekať na menšie, zohriať ich na panvici a potom zaliať rozšľahaným vajcom.Korenie čierne, soľ.atď..Kyslá uhorka, chlebìk a ,, ideme". ;-)