Krémová šampiňónová omáčka podľa mňa

mirian4 - fotkamirian4, 10. apríla 2010

Dnes je sobota a ja popri riadení, som akosi pozabudla na varenie...Takže rýchlo som otvorila chladničku, nakopla fantáziu a obed bol raz-dva. Keďže mám Zobraziť celý popisDnes je sobota a ja popri riadení, som akosi pozabudla na varenie...Takže rýchlo som otvorila chladničku, nakopla fantáziu a obed bol raz-dva. Keďže mám 11 a 8 ročného syna a manžel je dnes v práci rozhodla som sa pre nemäsový obed :-)

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
1 ks
1 PL
1 l
1 PL
1/2 citróna
1 bal




Postup

  1. 1

    Na masle (nie olej) speníme na drobno nakrájanú cibuľu, trošku posolíme, aby pustila šťavu. Pridáme očistené, pokrájané šampióny (aj stopky), zasypeme vegetou, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Do zmäknutých nalejeme mlieko, v ktorom sme rozhabarkovali hl.múku a všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom priamo v hrnci. Necháme prejsť varom, docutíme kari korením a citrónovou šťavou s 1/2 citróna.

  2. 2

    Podľa návodu uvaríme akúkoľvek cestovinu, zalejeme omáčkou a podávame. Dobrú chuť!

  3. 3

    Omáčka je vhodná aj ku knedliam...

Diskusia k receptu

bozulka
S kari som ešte nerobila.Je to moje oblúbené korenie.Šampiňony mám v chladničke ,vyskúšam s cestovinou.
anjel4441
miesto mllieka dávam smotanu a mlieko pridám....a huby krájam na jemno takže nemixujem .....a knedla ktomu ..pre zvýraznenie chute hubovej omačky..... je oki dať instantnú hubovú polievku ...ale ja dám tolko hrýbikov že nieje potreba




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia