Krémová šampiňónová omáčka podľa mňa

mirian4 - fotkamirian4, 10. apríla 2010

Dnes je sobota a ja popri riadení, som akosi pozabudla na varenie...Takže rýchlo som otvorila chladničku, nakopla fantáziu a obed bol raz-dva. Keďže mám Zobraziť celý popisDnes je sobota a ja popri riadení, som akosi pozabudla na varenie...Takže rýchlo som otvorila chladničku, nakopla fantáziu a obed bol raz-dva. Keďže mám 11 a 8 ročného syna a manžel je dnes v práci rozhodla som sa pre nemäsový obed :-)

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
1 ks
1 PL
1 l
1 PL
1/2 citróna
1 bal




Postup

  1. 1

    Na masle (nie olej) speníme na drobno nakrájanú cibuľu, trošku posolíme, aby pustila šťavu. Pridáme očistené, pokrájané šampióny (aj stopky), zasypeme vegetou, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Do zmäknutých nalejeme mlieko, v ktorom sme rozhabarkovali hl.múku a všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom priamo v hrnci. Necháme prejsť varom, docutíme kari korením a citrónovou šťavou s 1/2 citróna.

  2. 2

    Podľa návodu uvaríme akúkoľvek cestovinu, zalejeme omáčkou a podávame. Dobrú chuť!

  3. 3

    Omáčka je vhodná aj ku knedliam...

Diskusia k receptu

bozulka
S kari som ešte nerobila.Je to moje oblúbené korenie.Šampiňony mám v chladničke ,vyskúšam s cestovinou.
anjel4441
miesto mllieka dávam smotanu a mlieko pridám....a huby krájam na jemno takže nemixujem .....a knedla ktomu ..pre zvýraznenie chute hubovej omačky..... je oki dať instantnú hubovú polievku ...ale ja dám tolko hrýbikov že nieje potreba