Mascarpone torta
Mascarpone torta

Narodeninová torta fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 24. júla 2023

Rýchla a dobrá torta, ktorú rada pekávam. Robím ju vo forme s priemerom len 18 cm a to je pre nás ideálne.

20 minút
príprava
50-60 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
230 g (Liana)
160 g
4 ks
150 ml
50 ml
Plnka:
500 g
250 ml (33 %)
100 g
1 bal.
Na potretie korpusu:




Postup

  1. 1

    Suroviny.

    Narodeninová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajcia som si rozdelila na bielky a žĺtky. Bielky som vyšľahala do tuha, pridala cukor a znovu šľahala do tuha. Následne som pridávala po jednom žĺtka stále šľahala, prilievala vodu a olej. Keď bolo všetko dobre spojené pomaličky som pridávala múku.

    Narodeninová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto som preložila do okrúhlej formy s priemerom 18 cm a piekla na 180 stupňov asi 55-60 minút, ale každá si kontrolujte rúru, každá rúra inak pečie, vyskúšajte špajdľou či už je stred torty upečený ak áno môžete vybrať.

    Narodeninová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pokiaľ sa nám korpus pečie, pripravíme plnku. Mascarpone prešľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Prilejeme smotanu na šľahanie a šľaháme do tuha. Krém dáme do chladničky. Tu máme už korpus upečený, chladí sa.

    Narodeninová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Korpus si rozrežeme na tri časti. Z plnky si odoberieme dva krát po päť polievkových lyžíc plnky, do ktorej nastrúhame čokoládu a plníme.

    Narodeninová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vrch a boky torty natrieme čistým krémom (bez čokolády) a tortu dáme do chladničky dobre stuhnúť. Najlepšie je robiť tortu deň vopred, aby cez noc dobre plnka stuhla.

    Narodeninová torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    No a ozdobená na želanie takto.

    Narodeninová torta (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

jamalinka
@sonulienka (25.7.2023 10:51) prosim ak nevbcem použiť bezlepkovú múku akú by ste odporučila hladkú či polohrubú, korpus zo 4roch vajec máte krásny vysoky, mne to tak trošku po upečení spadne, dávam polohrubu výberovu muku, ja chcem urobit tiež z mascarpone, ešte som takú nerobila, šlahačku nie je potrebné vyšĺahať zvlášť? ďakujem

cook10
Prosím vás a nemajú tam ísť tie šľahačkové smotany dve? Aj na obrázku sú vyfotené dve. A ja mám tak zapamätané, že mascarpone sa má miešať so smotanou v pomere 1:1.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia