Narodeninová torta fotorecept
Foto: sonulienka
Rýchla a dobrá torta, ktorú rada pekávam. Robím ju vo forme s priemerom len 18 cm a to je pre nás ideálne.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
230 g (Liana) |
|
160 g |
|
4 ks |
|
150 ml |
|
50 ml |
|
Plnka: | |
500 g |
|
250 ml (33 %) |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
|
|
Na potretie korpusu: | |
|
Postup
-
1
Suroviny.
-
2
Vajcia som si rozdelila na bielky a žĺtky. Bielky som vyšľahala do tuha, pridala cukor a znovu šľahala do tuha. Následne som pridávala po jednom žĺtka stále šľahala, prilievala vodu a olej. Keď bolo všetko dobre spojené pomaličky som pridávala múku.
-
3
Cesto som preložila do okrúhlej formy s priemerom 18 cm a piekla na 180 stupňov asi 55-60 minút, ale každá si kontrolujte rúru, každá rúra inak pečie, vyskúšajte špajdľou či už je stred torty upečený ak áno môžete vybrať.
-
4
Pokiaľ sa nám korpus pečie, pripravíme plnku. Mascarpone prešľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Prilejeme smotanu na šľahanie a šľaháme do tuha. Krém dáme do chladničky. Tu máme už korpus upečený, chladí sa.
-
5
Korpus si rozrežeme na tri časti. Z plnky si odoberieme dva krát po päť polievkových lyžíc plnky, do ktorej nastrúhame čokoládu a plníme.
-
6
Vrch a boky torty natrieme čistým krémom (bez čokolády) a tortu dáme do chladničky dobre stuhnúť. Najlepšie je robiť tortu deň vopred, aby cez noc dobre plnka stuhla.
-
7
No a ozdobená na želanie takto.
nechýba tam kypriaci prášok?