Foto: uschi
Veľmi chutný a obľúbený recept v našej rodine.
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na rezne. Každý rezeň osolíme, okoreníme, posypeme vegetou a naklepeme. Mäso potrieme z jednej strany taveným syrom a chvíľu necháme odstáť.
- 2
Medzitým si pripravíme cestíčko. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. K zemiakom pridáme vajcia, soľ, čierne korenie a toľko múky, aby vzniklo hustejšie cestíčko. Rezne namočíme do cestíčka a vypražíme na rozpálenom oleji /najskôr zo strany potretej syrom/.
- 3
Vypražené rezne uložíme na plech, podlejeme trochou vody, prelejeme šľahačkou a zapečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov. Ako prílohu podávame zemiaky a zeleninu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu