Rezne v zemiakovom cestíčku

uschi - fotkauschi, 4. novembra 2009
Rezne v zemiakovom cestíčku
Foto: uschi

Veľmi chutný a obľúbený recept v našej rodine.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
100 g
2
2
250 ml




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na rezne. Každý rezeň osolíme, okoreníme, posypeme vegetou a naklepeme. Mäso potrieme z jednej strany taveným syrom a chvíľu necháme odstáť.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme cestíčko. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. K zemiakom pridáme vajcia, soľ, čierne korenie a toľko múky, aby vzniklo hustejšie cestíčko. Rezne namočíme do cestíčka a vypražíme na rozpálenom oleji /najskôr zo strany potretej syrom/.

  3. 3

    Vypražené rezne uložíme na plech, podlejeme trochou vody, prelejeme šľahačkou a zapečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov. Ako prílohu podávame zemiaky a zeleninu.

Diskusia k receptu

haston
neviem načo používať šľahačku - podľa mňa stačí nevyšľahaná smotana a nemusí byť ani 33%-ná.
uschi
Ak chceš toto jedlo variť, daj si tam kľudne čo chceš, ja varím podľa tohto receptu.
stepanix
dnes mi to vyslo,ale ... robil som tie rezne presne naopak.Lebo som neveril ze maso sa v cesticku stihne usmazit rovnako rýchlo ako zem. cesticko.Tak som narezané rezne, predtým na 10min. dal do truby piect a potom som ich obalil v zem. cesticku .Bol som spokojný. Aj maso bolo makké aj cesticko nemuselo byt prepecene až cierne.
emili70
Ja pred obalením v cestíčku rezne obalím v hladkej múke. tak sa mi pri smažení neoddeluje od mäska..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia