Foto: Danapa
Zázvorníky u nas mesmú chýbať na sviatočnom stole. Recept mám od starenky, takže sa u nás pečú už desaťročia. Sú síce naročnejšie na čas, Zobraziť celý popisZázvorníky u nas mesmú chýbať na sviatočnom stole. Recept mám od starenky, takže sa u nás pečú už desaťročia. Sú síce naročnejšie na čas, ale výsledok stojí za tú námahu.
Postup
-
1
Celé vajcia, cukor, zázvor, olej rozmiešame, 6-7 minút, do peny, pridáme salajku a ešte miešame cca 2 minúty. Postupne pridávame preosiatu múku a vypracujeme cesto. Rozdelíme na viac častí, na pomúčenej doske / múka naviac/ rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme formičkou. Ukladáme obrátené /spodná čať zázvorníka na doske je vrchná na plechu/ na pomúčený plech od seba asi 3 cm, lebo nafúknu, dáme sušiť.
- 2
Sušíme suchým teplom asi 7 hodín / v miestnosti nesmie byť para/, asi po 3 hodinach zázvorníky pohneme od dna, aby sa neprilepili na plech. Pečieme cca 8-10 minút /do ružova/ vo vyhriatej rúre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Len ešte nejaké drobné "dolaďovačky", aby boli také pekné, ako ich máš Ty. Formičku som zohnala len takú ako keby "obhryzená" podlhovastá piškóta :) ... tá Tvoja je zrejme originál na zázvorníky-
aaa cem si aj zobrat domkom ;) vymenim za linecke ;)
Ja ich mam v ladnicke v nadobe a zmaknu hned.
Ale ked ich mam v nadobe mimo ladnicku tak tam dam chlieb alebo kusok jablcka a hned zmaknu ;)
Receptik si ukladam, a len sa opytam: kde sa da zohnat formicka? Taku este nemam a ze ich teda mam.
Salajka je kypriaci prasok pre specialne druhy peciva, hmotnost 20 g,
zlozenie:hydrogenuhlicitan amonny