Gaštanové jazýčky
Výborný nepečený dezert. Jednoduchá, rýchla príprava. Skvelá chuť gaštanov.
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 250 g |
|
| 60 g |
|
| 100 g nastrúhané |
|
| 60 g mleté |
|
| 50 ml |
|
| 1 PL |
|
| Poleva: | |
| 150 g |
|
| 50 g (Cera) |
|
| Dozdobenie: | |
| 300 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na gaštanovú hmotu zmiesime. Vložíme medzi papier na pečenie a vyvaľkáme na hrúbku cca 1,5 cm. Aj s papierom vložíme do mrazničky na cca 15 minút.
- 2
Kým máme gaštanovú hmotu v mrazničke, roztopíme čokoládu so stuženým tukom nad parou.
- 3
Zo stuhnutej gaštanovej hmoty pomocou oválnej formičky vykrojíme oválky a pomocou vidličky ich namáčame v čokoládovej poleve. Ukladáme na papier stuhnúť.
- 4
Smotanu s cukrom a vanilkovým pastou vyšľaháme dotuha. Šľahačku nastriekame na gaštanové jazýčky.
Tiež jazýčky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu