Foto: matahari1974
už chýba len kávu uvariť a raňajky su hotové.
príprava
na 185 °C
Suroviny
Cesto: | |
350 g |
|
1 dcl, vlažné |
|
2 PL |
|
125 g, alebo Palmarín |
|
|
|
Kvások: | |
vlažné |
|
|
|
|
|
Ovocie: | |
ja mám zopár na zimu v mrazničke čerstvé |
|
Posýpka: | |
60 g |
|
60 g, alebo Palmarín |
|
120 g |
|
Na posypanie : | |
1 |
|
1 |
|
Postup
-
1
Kvások : z vlažného mlieka, droždia, cukru si urobíme kvások, necháme aspoň 10 min. postáť.
- 2
Preosejeme múku, pridáme cukor,soľ , kvások a roztopené (ale vlažné) maslo(heru alebo palmarín ) ,premiešame (môžete mixérom a stačí ozaj len chvíľku len aby sa cesto spojilo a po vykysnutí ešte raz premiešame ) a prenesieme na maslom ( hera alebo palmarín ) vymastený plech.Zapneme rúru na 185-190° C.Na plechu husto rozložíme ovocie (jemne pritlačiť do cesta), posypať vanilkovým a škoricovým cukrom (ak máte veľmi kyslé ovocie, tak treba ešte pocukrovať),posýpkou a ešte necháme kysnúť aspoň 10 min. Upečieme dozlatista, stačí cca 15-20 min.
- 3
Okraje ešte horúce zvyknem potierať mliekom, aj dvakrát neoschnú a sú hneď mäkkučké. Prajem dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Koláč sa ti vydaril a ku kávičke,pochúťka.