už chýba len kávu uvariť a raňajky su hotové.
príprava
na 185 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 350 g |
|
| 1 dcl, vlažné |
|
| 2 PL |
|
| 125 g, alebo Palmarín |
|
|
|
|
| Kvások: | |
| vlažné |
|
|
|
|
|
|
|
| Ovocie: | |
| ja mám zopár na zimu v mrazničke čerstvé |
|
| Posýpka: | |
| 60 g |
|
| 60 g, alebo Palmarín |
|
| 120 g |
|
| Na posypanie : | |
| 1 |
|
| 1 |
|
Postup
-
1
Kvások : z vlažného mlieka, droždia, cukru si urobíme kvások, necháme aspoň 10 min. postáť.
- 2
Preosejeme múku, pridáme cukor,soľ , kvások a roztopené (ale vlažné) maslo(heru alebo palmarín ) ,premiešame (môžete mixérom a stačí ozaj len chvíľku len aby sa cesto spojilo a po vykysnutí ešte raz premiešame ) a prenesieme na maslom ( hera alebo palmarín ) vymastený plech.Zapneme rúru na 185-190° C.Na plechu husto rozložíme ovocie (jemne pritlačiť do cesta), posypať vanilkovým a škoricovým cukrom (ak máte veľmi kyslé ovocie, tak treba ešte pocukrovať),posýpkou a ešte necháme kysnúť aspoň 10 min. Upečieme dozlatista, stačí cca 15-20 min.
- 3
Okraje ešte horúce zvyknem potierať mliekom, aj dvakrát neoschnú a sú hneď mäkkučké. Prajem dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Koláč sa ti vydaril a ku kávičke,pochúťka.