Foto: evusik
Tento recept mám z televízie. Kedysi dávno ho v nejakej relácii varil Vlado Muller. Je to snáď už aj 20 rokov. Je to jeden Zobraziť celý popisTento recept mám z televízie. Kedysi dávno ho v nejakej relácii varil Vlado Muller. Je to snáď už aj 20 rokov. Je to jeden z mála receptov ktorý neprešiel žiadnymi rodinnými úpravami a my ho dnes varíme presne tak ako ho vtedy varil pán Muller.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Úspechom pri tejto úprave je dobrý, hlboký pekáč s pokrievkou, ja používam už 35 rokov liatinový a veru nepoznám nič lepšie na pečenie mäsa a tiež aj chleba... je nezničiteľný a raz ho zdedí moja dcéra...
-
2
všetku zeleninu očistíme a nakrájame na veľké kúsky, vložíme do pekáča, osolíme, pridáme bobkový list a poprášime provensálskym korením... pridáme viazaničku byliniek, ja som použila petržlenovú vňať, bazalku, oregano, tymián, koriander a estragón
-
3
na zeleninu poukladáme nakrájané, osolené kuracie mäso
-
4
rajčinový pretlak a kečup zmiešame spolu, môžeme rozriediť vodou a vylejeme na mäso, tak to bolo v pôvodnom recepte ja teraz používam pasírované paradajky v tetrapacku a kečup už nedávam
-
5
výdatne posypeme provensálskym korením, tým netreba šetriť... keby som nemala bylinky, dala by som ešte viac korenia ako je na obrázku, pretože provensálske korenie nie je korenie v pravom zmysle slova, je to skôr zmes sušených byliniek, tak sa toho netreba báť... 4-5 veľkých lyžíc na jedno kurča... a teraz všetko zalejeme vodou, nielen podliať ale zaliať tak aby bolo mäso zakryté, je to jedlo so šťavou tak nech je jej veľa...
-
6
dáme piecť na 200°C na 50-60 minút, potom pridáme šampiňóny a dusíme zakryté ešte asi 10-15 minút, na záver odokryjeme a necháme trochu zapiecť... ochutnáme, ak treba dosolíme a môžeme podávať
-
7
u nás sa tradične podáva s cestovinou, ale kľudne môže byť len tak s chlebom
Diskusia k receptu