Foto: archaa
Tento recept patrí u nás k najobľúbenejším na lasagne. Skvelo sa v ňon dajú využiť zbytky grilovaného kuraťa z nedeľného obeda...
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Mäso oberieme a potrháme do misy.2 hlavičky cesnaku očistíme a pretlačíme k mäsu.Premiešame a dáme bokom
-
2
Ideme na bešamel: urobíme si zápražku z masla a múky.Pražíme, kým sa nám zápražka pení (asi 1 min), ale dávame pozor, lebo musí ostat svetlá. Pridáme mlieko a uvaríme hustú omáčku, ktorú osolíme, okoreníme a ochutíme muškátovym orieškom
-
3
spojíme ju s mäskom v miske a odložíme
- 4
Medzitým si pripravíme špenát podľa návodu a zvyšné 2 strúčiky cesnaku doň roztlačíme
- 5
Zapekaciu formu si jemne vymastíme a začneme bešamelovou mäsovou omáčkou, ktorú na dno rozotrieme, poukladáme 3 plátky lasagní, na to špenát, znova bešamel a 3 plátky lasagní.
- 6
Zopakujeme ešte raz a vrch potrieme kyslou smotanou, či jogurtom a posypeme polovicou syra
- 7
posypeme polovicou syra, dáme piecť pri 200 stupňoch na 30-35 minút a 15 minút pred dopečením ešte posypeme druhou polovicou syra a dopečieme.
- 8
Po vybratí z rúry necháme odpočinúť asi 10 minút len tak voľne
- 9
Dobrú chuť!
- 4
Diskusia k receptu