Orechové rezy na oplátke

mojack - fotkamojack, 4. decembra 2010
Orechové rezy na oplátke
Foto: mojack

Suroviny

6 ks
200 g
200 g, pomleté
3 PL
3 PL
1/2 ks
  suché
plnka:
1 ks
250 g




Postup

  1. 1

    Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme orechy so strúhankou, múkou a praškom do pečiva.

  2. 2

    Plech vyložíme tort. oblátkami a na ne vylejeme cesto.

  3. 3

    Na vychladnuté cesto natrieme plnku a vrch posypeme posekanými , nasucho opraženými orechami. Môžeme pridat aj postrúhanú čokoládu.

  4. 4

    PLNKA: Neotvorenú konzervu mlieka uvaríme vo vode , aby skaramelizovalo. Vychladnuté vymiešame so zmäknutým maslom.

Diskusia k receptu

3sandra3
to musí byť senzácia... orechové koláče spojené s karamelom to mám veľmi rada :-)
honestka
Su to nase oblubene zakusky nielen pri sviatocnych prilezitostiach. So salkom som este nerobila.
helca103
toto robievala moja stará mama ale recept sa neuchoval ona ich proste všetky vedela bez zápiskov ,,,dakujem za pripomenutie .
mimi207
Nadherne rada by som spravila k Vianociam len sa chcem opytat ci bude vadit ked nepouzijem tie tortove oplaty???... lebo tu su neni v predaji.
etulik
Tento kolačik robí moja sestra, lebo vraj je ľahky na pripravu, čo teraz čítam, že je to pravda...a k tomu ja ho veľmi ľúbim.... Teraz ho urobim aj ja..:-))
mojack
Asi bez oplátky sa cesto poláme, ale napadlo ma dat pod orechové plát listkoveho cesta, nie hrubé ale aby malo niečo tvrdšie "pod sebou"orechové cesto .
tothka
Tento dobrý koláčik som voľakedy robievala, ale akosi v tom prívale nových receptov som naň úplne zabudla, ďakujem za pripomenutie. Viem že je veľmi dobrý, odporúčam .
malusa
Skutocne vynikajuci zakusok a jednoduchy,diky.
marienka44
Ja mam recept od skusenej cukrarky a do cesta idu len 4 zltka a 6 bielkov a 2 zvysne zltka sa pridaju do kremu. Ale, priznam sa, ja robim cesto zo 6 zltkov a 6 bielkov. Tvoj krem mi je cudzi do tohto vynikajuceho zakuska, ja som dostala recept s kavovym kremom. Vsetci na okoli a znami robia s kavovym a tento je novinka. Je to najoblubenejsi zakusok mojej dcery, ale s kavovym kremom, na vrchu so sekanymi orechami a struhanou cokoladou.
tinca
@mojack jedla som je to famózny zákusok a rýchly na prípravu, takže už je v KK :-)
mojack
Remcula -
dodávam...ale až od Nového roku :-)))
kacenka7
@marienka44 niekedy mám taký pocit, že sedíte pri kuchárskej knižke a opisujete z nej svoje vlastné čísla, a to pri každom recepte musíte niečo okritizovať, že to sa tak nerobí, to sa robí tak, slovami "ja to viem najlepšie"
mojack
marienka44
s kavovym kremom POZNáM AJ TúTO VERZIU, ale my doma toto zjeme raz dva. Je to obľúbeny a s kavovou plnkou im až tak nechutí. Pre mňa je zas jednoduchšie tato plnka a bez vajíčka.
dandika1
@mojack pozeram si Tvoj orechovy zakusok na oplatke chcem sa opytat to salko je sladene??? a esteta plnka je tmavsia pridavas kakao ,alebo cokoladu??alebo ci jeto od toho salka,vies nikdy som to nerobila a kolacik som uz jedla ,chcem ho upiest no chyba prax ...ked mozes odpis.....Pekne sviatky:::
mojack
Salko je sladené...ale dnes predávajú hotový karamel.
rika111
Koľko teba variť tú konzervu? Nie je to z receptu zrejmé.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia