Bravčové rolky plnené kyslou kapustou ( fotorecept )
Foto: kata50
Kata50 Rada robím mäsové roládky a toto je jedna z nich.
porcií
príprava
na 250 °C
Suroviny
1,5 kg bez kosti |
|
150 g |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Marináda: | |
1 dl |
|
1 Čl |
|
1 Čl |
|
1 Čl |
|
Ešte potrebujeme: | |
1-2 dl na podliatie |
|
Postup
-
1
Ešte potrebujeme: alobal na prikrytie, špáratka .Bravčové karé ( môže byť aj krkovička ) narežeme na plátky, naklepeme a necháme niekoľko hodín ( najlepšie cez noc ) marinovať v olejovej marináde. Samozrejme uložíme do chladu. Plátky mäsa začíname plniť: 1: umytú, scedenú ryžu, asi 1 PL popritláčame na mäso 2: na ryžu položíme odkvapkanú kyslú kapustu 3: na kapustu položíme 1 kúsok frankfurtskej klobásky zrolujeme a zachytíme špáradlom, alebo ovinieme potravinovou niťou.
-
2
Mäsové rolky naukladáme do pekáča, podlejeme trochu vodou, prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry - 250 st. Celzia/ 40 minút
-
3
Po 40 minútach , pekáč odkryjeme, mäsové rolky posypeme obľúbeným korením a ešte dáme zapiecť. Už iba 10 minút.
-
4
Kombinácia kyslej kapusty a údeného , prekrytá bravčovým mäsom je chutná a zvyknem k nej podávať ryžu, alebo zemiakové pyré. Prajem dobrú chuť!
@viera1 pozriem , nepoznám Sintra & Zdroj.Ďakujem za info,skúsim:-)
P.S: Ako prílohu doporučujem aj zemiakové pyré .