Bravčové rolky plnené kyslou kapustou ( fotorecept )

kata50 - fotkakata50, 2. októbra 2011
Bravčové rolky plnené kyslou kapustou ( fotorecept )
Foto: kata50

Kata50 Rada robím mäsové roládky a toto je jedna z nich.

11-12
porcií
30-40 minút
príprava
40 minút
na 250 °C

Suroviny

1,5 kg bez kosti
150 g
podľa potreby
podľa potreby
Marináda:
1 dl
1 Čl
1 Čl
1 Čl
Ešte potrebujeme:
1-2 dl na podliatie




Postup

  1. 1

    Ešte potrebujeme: alobal na prikrytie, špáratka .Bravčové karé ( môže byť aj krkovička ) narežeme na plátky, naklepeme a necháme niekoľko hodín ( najlepšie cez noc ) marinovať v olejovej marináde. Samozrejme uložíme do chladu. Plátky mäsa začíname plniť: 1: umytú, scedenú ryžu, asi 1 PL popritláčame na mäso 2: na ryžu položíme odkvapkanú kyslú kapustu 3: na kapustu položíme 1 kúsok frankfurtskej klobásky zrolujeme a zachytíme špáradlom, alebo ovinieme potravinovou niťou.

    Bravčové rolky plnené kyslou kapustou ( fotorecept ) - obrázok 1
  2. 2

    Mäsové rolky naukladáme do pekáča, podlejeme trochu vodou, prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry - 250 st. Celzia/ 40 minút

    Bravčové rolky plnené kyslou kapustou ( fotorecept ) - obrázok 2
  3. 3

    Po 40 minútach , pekáč odkryjeme, mäsové rolky posypeme obľúbeným korením a ešte dáme zapiecť. Už iba 10 minút.

    Bravčové rolky plnené kyslou kapustou ( fotorecept ) - obrázok 3
  4. 4

    Kombinácia kyslej kapusty a údeného , prekrytá bravčovým mäsom je chutná a zvyknem k nej podávať ryžu, alebo zemiakové pyré. Prajem dobrú chuť!

    Bravčové rolky plnené kyslou kapustou ( fotorecept ) - obrázok 4

Diskusia k receptu

cizmarka
vyzerá to výborne a musí to byť aj chutné..istotne to ešte tento týžden pripravím...
kata50
Ďakujem, verím, že nebudete sklamané :-))
marcy
u nás dostať také fajné cigaretkové klobásky ( za surova nič výnimočné,no po upečení mi chutia či na pizzi,alebo v ražniči )...cez víkend budú vo varnom skle ešte z roku 1940 :)))...ďakujem za inšpiráciu,my radi s kašou
evusik
závitky plnené kyslou kapustou robím aj ja, ale tá ryža to je pre mňa niečo nové... vyzerá to lákavo, určite to vyskúšam :-)
danculka
pekné a určite aj chutné táto kombinácia chutí je dobrá:))))))))
akeber
zaujímaví recept aj dobrá kombinácia ukladám :-)
tatranka
Katka,pekne spracovaný recept.Poznám toto menu,ale som ho dávno nerobila.Zima pred dverami,kyslá kapusta,bude určite na programe.Tvoje jedlo sa určite dostane na poradie.
danielas
Tvoj receptík sa mi veľmi páči,určite ho vyskúšam. Ingrediencie sú tie samé ako v koložvárskej kapuste,ktorú robievam ja a veľmi ju máme radi
kata50
Ďakujem pekne dievčatá. Vyskúšajte. :-))
babkamt
Vyskúšam.Vyzerá úžasne.Počkám ešte týždeň na moju kyslú kapustu.Mala by už byť vykvasená.Rcp ukladám.
tatranka
Tento recept som len dnes objavila a už som si ho Katka uložila.Všetky ingrediencie mám,určite ho urobím.Veľmi sa mi páči celá tá kombinácia.
jerica
Katka , ha , tak to je tiež jeden recept ktorý musí byť mňamka:-)Super fotopostup:-)vyskúšam ale bez párku,čo skončila výroba originálu spiských párkov zatial som neobjavila ich náhradu , chuťou sa žiadny nevyrovná originálu.
kata50
@jerica , Jarka máš úplnú pravdu, niektoré ( väčšina ) párky sú doslova nejedlé. Od určitého času sa drzo pýtam predavačiek ( pri pultovom predaji ), aby prečítali % mäsa, ktoré obsahujú párky. A podľa toho kupujem. Tieto Frankfurtské párky z Lidlu, patria k tým VIP.
viera1
@jerica ,vyskúšaj Krásno párky (CZ),donedávna sa volali Spišské,ale z dôvodu unijnej ochrany ,ktorú sme získali už sa nesmú tak volať.Sú výborné a kvalitné.Klikni si na krasno.cz a na ľavej lište je Slovakia,tam si nájdeš kontakt na dílerov v jednotlivých krajoch.Ja by som mu zavolala,kde dodáva tieto párky.U nás ich predáva Sintra (Zdroj) a sú veľmi dobré.
jerica
@kata50 ,tiež som z Lidlu kupovala čo by som povedala že chutia ako spisšké,ale už u nás ich nevidím na pulte.
@viera1 pozriem , nepoznám Sintra & Zdroj.Ďakujem za info,skúsim:-)
odetka
super receptík..pochválila celá rodinka..
havino
premýšľam, že čo idem zajtra variť...si myslím, kliknem na vareche, že či niečo podobné nájdem pre inšpiráciu a zrovna tvoje Katuška. Tiež je tá ryža pre mňa niečo nové. robievam ich z krkovičky a dávam kyslú kapustu so slaninkou na drobno. Zajtra ryžu skúsim dať,ale nie do všetkých roliek. Ja k nim robievam zemiakové pyré a nech mi nehundrú, že čo som im tam ryžu dala,ale ja vyskúšam určite.
kata50
@havino skús pozachytávať šťavu a výpek z týchto roliek, je to lepšie na poliatie ryže. Nech vám všetkým chutí :-)
levandula
teraz som objavila tento recept vdaka rubrike "pamatate si" , (za to varechu velmi chvalim, vela dobrych receptov sa ozivi). chcem sa opytat, ta ryza sa dopredu nevari ? aspon do polomakka? recept sa mi paci, urcite vyskusam.
kata50
@levandula ja som dala umytú a odkvapkanú ryžu, ale ak ju trošku predvaríš-nič sa nestane. Ona dobre pojme šťavu z mäsa. Ďakujem za tvoj záujem - nech sa ti podarí toto fajnové jedlo :-)
P.S: Ako prílohu doporučujem aj zemiakové pyré .
dandika1
@kata50 recept zaujimavy,o chuti ani nehovorim(na vareche zacinam tak postupne objavujem nove veci) snad nahradim klobasky niecim inym urenym myslis ,ze to pokazim??? Pekny zajtrajsi den<<<>>>
kata50
@dandika1 vôbec to nepokazíš. Kľudne tam použi aj iné údené mäsko. No daj iba toľko, aby sa to dalo zavinúť. Dobrú chuť všetkým :-)
valeria21
Som chora tak som na vareche.Idem do kuchyne a moj muzicek prave daval do rury tuto dobrotu,uvidim ako to bude chutit.
bealen
Vyborne, vcera som to varila akurat bez tej ryze.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia