Foto: betinka60
Tento recept na buchty už mám oddávna,minimálne 20 rokov,(používa sa tam napr.za 1Kčs droždia alebo 1/2 fľaše oleja:)),teda ešte fakt po starom...ja som to Zobraziť celý popisTento recept na buchty už mám oddávna,minimálne 20 rokov,(používa sa tam napr.za 1Kčs droždia alebo 1/2 fľaše oleja:)),teda ešte fakt po starom...ja som to však trochu zmenila,lebo teraz už málo ľudí vie,koľko je to za 1Kčs droždia.:)
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Zo surovín,(okrem oleja),spracujeme kysnuté cesto,nemusíme ho ani dlho miesiť.Nevykysnuté cesto vyklopíme na dosku,rozvaľkáme,krájame štvorčeky,ktoré plníme rôznou plnkou,najlepšie sú však tvarohové(podľa mňa:-))...Štvorčeky preložíme len 2x,kraje nestláčame.Ukladáme na olejom vymastený plech asi 1-2cm od seba.Hneď potrieme olejom.
-
2
Necháme ich kysnúť 1 a pol až 2hodiny...
-
3
Keď sa na plechu trasú ako huspenina,dáme do rúry.POZOR!RÝCHLO SA PEČÚ!...asi 10-15minút......Ja pečiem asi tak,že až sú trošku zapečené na vrchu,znížim teplotu rúry z 200 na 180 stupňov...
- 4
Buchty robíme čo najmenšie a čo najviac plnky,lebo oni potom nakysnú.Sú jemnučké a strašne dobré,vyskúšajte,neobanujete!:)).....DOBRÚ CHUŤ!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Na fotke vyzerajú chutno.