Pečené buchty

betinka60 - fotkabetinka60, 9. júna 2012
Pečené buchty
Foto: betinka60

Tento recept na buchty už mám oddávna,minimálne 20 rokov,(používa sa tam napr.za 1Kčs droždia alebo 1/2 fľaše oleja:)),teda ešte fakt po starom...ja som to Zobraziť celý popisTento recept na buchty už mám oddávna,minimálne 20 rokov,(používa sa tam napr.za 1Kčs droždia alebo 1/2 fľaše oleja:)),teda ešte fakt po starom...ja som to však trochu zmenila,lebo teraz už málo ľudí vie,koľko je to za 1Kčs droždia.:)

120 minút
príprava
10-15 minút
na 180-200 °C

Suroviny

1 kg
1/2 lyžičky
2 lyžice
6
12,5 dkg
1
6 dl teplá
1 lyžička, do kvásku
2 kocky
2 dl




Postup

  1. 1

    Zo surovín,(okrem oleja),spracujeme kysnuté cesto,nemusíme ho ani dlho miesiť.Nevykysnuté cesto vyklopíme na dosku,rozvaľkáme,krájame štvorčeky,ktoré plníme rôznou plnkou,najlepšie sú však tvarohové(podľa mňa:-))...Štvorčeky preložíme len 2x,kraje nestláčame.Ukladáme na olejom vymastený plech asi 1-2cm od seba.Hneď potrieme olejom.

    Pečené buchty - obrázok 1
  2. 2

    Necháme ich kysnúť 1 a pol až 2hodiny...

    Pečené buchty - obrázok 2
  3. 3

    Keď sa na plechu trasú ako huspenina,dáme do rúry.POZOR!RÝCHLO SA PEČÚ!...asi 10-15minút......Ja pečiem asi tak,že až sú trošku zapečené na vrchu,znížim teplotu rúry z 200 na 180 stupňov...

  4. 4

    Buchty robíme čo najmenšie a čo najviac plnky,lebo oni potom nakysnú.Sú jemnučké a strašne dobré,vyskúšajte,neobanujete!:)).....DOBRÚ CHUŤ!

Diskusia k receptu

majkahra
Do cesta nedávaš olej? Ten je len na vymastenie plechu a pomastenie buchiet?
valeri
ale si mi narobila chute :-))). Vyzerajú takAle podľa mňa sú najlepšie so slivkovým lekvárom :-)).
marijanna
mnami zajtra na ranajky by sa hodili. . .budem musiet spravit. . vyzeraju krasne
modrykamen
Zaujímavý recept. Toľko žĺtkov, toľko oleja na potretie a toľko droždia !?. Ale aj tak to odskúšam.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Zajtra asi vyskúšam. Mám v chladničke kvantum žltkov , tak skúsim.
betinka60
Olej je len na potretie buchiet a plechu...do cesta sa nedáva,aby ste vedeli....a z bielkov som voľakedy robila,keď boli deti malé,tak som urobila nad parou sneh s cukrom.a dávala do papierovych košíčkov s roztopenou čokoladou(ako šuhajdy)...alebo z tortových oblátkov som narobila nad parou kornútiky naplnila snehom z bielkov a obliala vrch čokoládou....,,,vtedy sa mi chcelo toto všetko robiť,teraz už nie...jednoducho vyhodím prasatám:)).......
stacy77777
so sušeným mliekom ešte nemám recept, rada vyskúšam, máš ich veľmi pekné
havino
pekné buchty, také echt riadne, domáce, poznám toto cesto s práškom do pečiva, aj s takým množstvom kvasníc,ja dávam mlieko, na kilo múky 4 žltka,ale nechávam ho chvilu kysnúť predsa len, robím z neho rožky a tie potom kysnú na plechu hod a pol, pred pečením potieram iba bielkom, nezvyčajné,ale len bielkom, sú výborné, veľmi dlho koláče z tohto cesta zostanú šťavnaté, nestvrdnú, neschnú, ak sa nezjedia náhodou ,
jozka2
Bielka vyhodis?!su vinikajuce a vyborne na ranajky hlavne pretoze nemaju cholesterol.
marika21
Recept dobrý. Tvarohovú plnku mám veľmi rada. Vyhovuje mi- chutí. Bolo by dobré napísať aj plnku tvarohovú z akého tvarohu, aby nevytiekol.
Na fotke vyzerajú chutno.
marika21
Z bielkov spraviť praženicu. Je to vynikajúce aj bez žľtkov.
finczi
Pekné buchty, uložené. Aj ja zvyknem bielka využiť na ,,praženicu", alebo ju aj pokrájam a priložím do plnky do slaného závinu, alebo slimáčikov a pod.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia