Foto: tankaa
Možnože tento recept poznáte,alebo je už aj tu na vareche,ja som ho nenašla ,ale dnes som ich robila,tak sa s Vami o tento recept Zobraziť celý popisMožnože tento recept poznáte,alebo je už aj tu na vareche,ja som ho nenašla ,ale dnes som ich robila,tak sa s Vami o tento recept podelim.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do misy si dáme múku,spravím si jamku a tam dám cukor na to rozmrvím kvasnice a zalejem teplým mliekom,mechám vykysnút.Ide tam síce kvasok,ale cesto už nekysne.
-
2
Ked nám kvások nakysne pridáme všetky ostatné prísady do cesta a vypracujeme cesto.
-
3
Hned po vypracovaní rozgúlame asi na 1/2 cm a nakrájame na štvorce velkosť podla toho aké chcete mať buchty.
-
4
Tvaroh,cukor a žltka si spolu zamiesame a potom na každú kocku dáme za kávovú lyžičku tvarohu,kto má rád môže si dať aj hrozienka a spravime si bucty.
-
5
Buchty kladieme na pomastený plech do stredu si spravíme jamku,dáme lekvar a posypeme posýpkou,ktorú si spravíme tak že si zmiešame múku maslo a cukor,ale kto robievate koláče posypku si spravte ako ste naučené.Pečieme vo vyhriatej rúre na 180° do zlatohneda.
aby recepty boli profesionalnejsie.Preklep sa stane kazdemu,
ale hrubky treba opravit ;admina nemoze predsa kontrolovat kazde slovo.@tankaa , vyborny sposob pripravy chutnych kolacikov!
Prečo stále musí niekto pripomínať pravopis? Tu to nieje o pravopise, ale o receptoch.
Tak buďte, prosím, vľúdnejšia a zhovievavejšia voči ostatný kolegom na Vareche :-) Odkedy Vás registrujem na Vareche, snáď v každom Vašom príspevku do niekoho rýpete, kritizujete a mudrujete. Je mi ľúto, ale musím to už takto napísať. Mňa tiež niekedy svrbí ruka, keď vidím tie hrubky, ale premôžem sa. Veď ako sa môže cítiť dotyčný po toľkej kritike.