Moravské buchty bez kysnutia fotorecept

tankaa - fotkatankaa, 28. júna 2010
Moravské buchty bez kysnutia (fotorecept)
Foto: tankaa

Možnože tento recept poznáte,alebo je už aj tu na vareche,ja som ho nenašla ,ale dnes som ich robila,tak sa s Vami o tento recept Zobraziť celý popisMožnože tento recept poznáte,alebo je už aj tu na vareche,ja som ho nenašla ,ale dnes som ich robila,tak sa s Vami o tento recept podelim.

45
porcií
50 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
3 PL
1 kg
60 g
0,5 l
3 dcl
1 ks
3 ks
Plnka:
2 ks
4 PL
2 ks
Na vrch:




Postup

  1. 1

    Do misy si dáme múku,spravím si jamku a tam dám cukor na to rozmrvím kvasnice a zalejem teplým mliekom,mechám vykysnút.Ide tam síce kvasok,ale cesto už nekysne.

    Moravské buchty bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ked nám kvások nakysne pridáme všetky ostatné prísady do cesta a vypracujeme cesto.

    Moravské buchty bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hned po vypracovaní rozgúlame asi na 1/2 cm a nakrájame na štvorce velkosť podla toho aké chcete mať buchty.

    Moravské buchty bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tvaroh,cukor a žltka si spolu zamiesame a potom na každú kocku dáme za kávovú lyžičku tvarohu,kto má rád môže si dať aj hrozienka a spravime si bucty.

    Moravské buchty bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Buchty kladieme na pomastený plech do stredu si spravíme jamku,dáme lekvar a posypeme posýpkou,ktorú si spravíme tak že si zmiešame múku maslo a cukor,ale kto robievate koláče posypku si spravte ako ste naučené.Pečieme vo vyhriatej rúre na 180° do zlatohneda.

    Moravské buchty bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

klaura
pekne spracovaný recept ... :) cesto poznám a vždy sa mi vydarí, či už na sladko alebo na slano ...
honestka
zboznujem tieto moravske kolace a uz som si ich aj zjednodusila a su vzdy dobre... yummy!
karky
vypada to super, urcite vyskusam mnammm
marienka44
Pred posypanim posypkou treba kolacik potriet vajickom alebo aspon bielkom, aby sa posypka zadrzala na povrchu po upeceni. Pozor na pravopis. :-)
majulienka777
ale no...pravopis nie je predsa podstatný a stávajú sa preklepy....ale buchty-tie sú dôležitejšie a dobréééé
zdezda
:-)))) vydarené buchty aj foto, blahoželám a zdravím moje rodisko :-)
tankaa
marienka44 nechcem byť nemilá,ale neviem či každému tak opravujete recepty ja som tu veľmi krátko na vareche a snažim sa tie recepty napísať dobre a tak ako to robim ja ja viem že učenie je matka múdrosti,ale mám tu 4 recepty a z toho ste mi 2 opravili a čo sa týka buchiet ja ich nepotieram a pečiem ich 25 rokov a posýpka drží a myslím .že ked spravím pravopisnú chybu kolače budu take isté,prepáčte ,ale nedalo mi to nenapísať.
evanaaa
Marienka, tu ide o recepty a nie o pravopis. A ďalej chcem podotknúť, že všetky koláče sa vajcom natrieť nemusia ak sa dáva mrvenička. Apropo, neboli ste náhodou učiteľka ( slovenčinárka? ). Ale to ja len tak, neberte ma vážne...
babav
Nehnevajte sa,ale ja si tiez myslim ,ze na pravopise zalezi,ak chceme
aby recepty boli profesionalnejsie.Preklep sa stane kazdemu,
ale hrubky treba opravit ;admina nemoze predsa kontrolovat kazde slovo.@tankaa , vyborny sposob pripravy chutnych kolacikov!
evas13
Moravské koláčiky sú veľmi dobré a tie tvoje @tankaa tak isto. Neviem, či ich budem piecť, ale odložím si recept do KK, čo keď náhohodou! :)
hera
ja robievam podobne ale opacne- dovnutra davam lekvar a do jamky vymiesany tvaroh s hrozienkami a potieram po okrajoch zltkom a tiez su dobrucke.Az sa mi sliny zbehli ked som citala.Skusim tak ako je napisane a uvidim.
tankaa
ďakujem všetkym za pochvalu môjho receptu
bozulka
Krásna prácička,buchtičky budú určite výborné.Manželovi urobím radosť.
anene
Výborný recept, len ja som vždy "múdrejšia" ako recept a povedala som si, že nechám cesto trochu podkysnúť. Všetko bolo perfektné aj chuť, ale lekvár namiesto v jamke bol na obláčku. Buchty tak nakysli v rúre, že nebola v buchte jamka a lekvár bol na vrchu celej buchty. Boli výborné.
tankaa
anene tie buchty nemusia kysnut a potom Vam tam zostane aj ten lekvar ako je na obrazku ale hlavne ze Vam chutili
alexdidi
Piekla som tvoje koláče a boli vynikajúce...ďakujem za výborný recept
nika89
buchtičky som piekla a boli naozaj vynikajuce. dokonca lepšie ako od maminky. recep si zobrala aj sestra a podarili sa aj tej. ďakujem
pingi
Poznám, asi zajtra spravím :-) Ďakujem za pripomenutie.
Prečo stále musí niekto pripomínať pravopis? Tu to nieje o pravopise, ale o receptoch.
nika60
Tankaa výborný recept vyskúšala som ho buchtičky sa vydarili, veď s cestom sa dobre pracovalo ďakujem.
babkamt
Moja mama piekla dosť často moravské koláče. Ja som ich nepiekla už veľmi dávno.Tie tvoje sú lákavé , len do nich zahryznúť.Vyskúšam podľa tvojho receptu.
joko56
u nás sa takto koláčiky nepiekli - myslím tým syrovú plnku vo vnútri a potom navrch lekvár a posýpka :-) - už sa tešte domáci aké Vám urobím prekvapko... ďakujem Ti "tankaa"
stacy77777
nakoľko veľmi rada pečiem z kysnutého cesta,tento recept ma zaujal,určite cesto vyskúšam,robievam tiež moravské koláčiky. Už teraz som zvedavá,máš ich krásne Tankaa
zuzu1234
Pani Marienka, aj vo Vašich receptoch sa nájdu nejaké tie chybičky... napr. tažka namiesto taška, nerezový nôž, nerezové špajgle namiesto antikorový (-é)... Najvyšší vrch Nemecka je Zugspitze a nie Zugspitz. A to nerátam ostatné preklepy. A nikto Vás za to nekritizuje, skôr sa zameriava na podstatu - na recepty :-)
Tak buďte, prosím, vľúdnejšia a zhovievavejšia voči ostatný kolegom na Vareche :-) Odkedy Vás registrujem na Vareche, snáď v každom Vašom príspevku do niekoho rýpete, kritizujete a mudrujete. Je mi ľúto, ale musím to už takto napísať. Mňa tiež niekedy svrbí ruka, keď vidím tie hrubky, ale premôžem sa. Veď ako sa môže cítiť dotyčný po toľkej kritike.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia