Bravčová panenka v lístkovom kabátiku fotorecept
Foto: melbea
Tento recept som skúšala prvýkrát, všetkým nám veľmi chutil, preto ho dávam na varechu ako inšpiráciu na chutný nedeľný obed.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 ks |
|
150 g |
|
4 strúčiky, pretlačený |
|
50 g |
|
100 g,nasekaná |
|
2 PL |
|
|
|
400 g |
|
na potretie |
|
sušená na posypanie |
|
|
|
|
Postup
-
1
Bravčovú panenku posolíme, okoreníme a potrieme plnotučnou horčicou. Vcelku ju opečieme na oleji. Vyberieme ju z výpeku. Do misky nastrúhame tvrdý syr, pridáme pažitku, pretlačený cesnak, sézamové semienka a olivový olej. Zmes zamiešame. Opečenú panenku obalíme v syrovej zmesi.
-
2
Na doske rozvaľkáme lístkové cesto, okraje potrieme vajíčkom a do stredu cesta vložíme obalené mäso.
-
3
Zatočíme do závinu, vrch potrieme vajíčkom a posypeme sušenou bazalkou a sézamom.
-
4
Upečieme pri teplote 180 stupňov, cca 25 min.
-
5
Podávame s opečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Ja som k mäsu robila omáčku zo sušených dubákov, a bolo to tiež veľmi chutné.
Diskusia k receptu