Recepty, kde je zemiaky
Pstruh v čipsoch na špenáte
Pripravíme si suroviny. Na panvicu dáme uvarené zemiaky v šupke a špenátový pretlak. Pretlak dochutíme...
Slivkové knedličky s jogurtovo-makovou omáčkou
V šupke uvarené zemiaky očistíme
a nastrúhame najemno. Pridáme soľ,
polohrubú múku a vajce. Vypracujeme
cesto, ...
Džatky s bravčovými líčkami na víne a zelenine
Bravčové líčka umyjeme, očistíme a osušíme. Očistíme koreňovú zeleninu a nakrájame ju na väčšie kusy...
Taštičky plnené kačacinou s pyré z červenej kapusty
Kačacie stehná umyjeme, očistíme, osolíme, posypeme mletou rascou. Rúru predhrejeme na 120 stupňov
a...
Knedľa s mäsovou plnkou na kyslej kapuste
Zemiaky ošúpeme, postrúhame najemno, pridáme múku, vajce, soľ. Vypracujeme cesto a rozdelíme...
Lokše plnené bôčikom a kapustovým pyré
Umytý a osušený bôčik osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom
a posypeme rascou. Pečieme v rúre...
Knedličky s tekvicovou omáčkou a ovčím syrom
Tekvicová omáčka: Na masle orestujeme šalotku nakrájanú najemno, do základu pridáme olúpanú a na kocky nakrájanú...
Šúľance s orechmi na vanilkovom kréme
V šupke uvarené zemiaky očistíme
a pretlačíme najemno, pridáme soľ, vajce,
múku a vypracujeme cesto...
Bryndzové pirohy s hubovým ragú
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme ich vychladiť, očistíme a postrúhame najemno. Pridáme múku, ...
Trhance
Vždy, keď mamina navarila toto
jednoduché jedlo, išli sme sa oň
potrhať. Doteraz ho...
Zemiaky s kyslou kapustou v rímskom hrnci
Chcete nápad, čo na obed? Čo tak starú dobrú klasiku...
Králik z rímskeho pekáča
Podarilo sa mi zohnať zopár domácich králikov, tak som sa rozhodoval na aký spôsob jedného spravím,...
Zemiaková polievka s paletou vôní
Vďaka mojim štedrým hríbovým „3om kráľom“, prof. Krúpovi, Ďurkovi Davalovi a TibÝkovi Nagyovi, ...
Zemiakový podlesník na plechu
Toto rýchle a jednoduché jedlo patrí k
mojim obľúbeným.
Hrachová polievka v kotlíku
Nielen chlebom je človek živý, ale aj hrachová uvarená v kotlíku nám život zachová. Žiadne mlieko, žiadne syry, no kolená
uvarené v nej nám dajú sily....
Bravčové soté so zemiakovou plackou
Tentokrát nám ďalšiu slovenskú dobrotu zo salaša pripravili Jozef Mak a Juraj Bača.
Hrachová polievka so syrom a s kuracím mäsom
Tento recept mám od známej Svetlany, je z Ruska, že v ich rodine je to...
Losos v pivnom cestíčku na hráškovom pyré
Na cestíčko zmiešame vajcia, múku, pivo a kurkumu do hladkej hmoty.
Cibuľová polievka
Jemná, hladká polievka bez štipky múky, ktorej základ tvorí surovina typická pre slovenskú kuchyňu -...
Bezlepkové zemiakové placky
Zemiaky a cibuľu nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme na jemnú kašu. Pridáme 3 strúčiky prelisovaného...
Špenátová polievka so smotanou a strúhaným vajíčkom
Zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Umyjeme špenát a v hrnci ho na olivovom oleji pomaly...
Kuriatko so zeleninou a zemiakovo-žihľavovým nákypom
V olivovom oleji rozmiešame nasekaný rozmarín. Ochuteným olejom potrieme kuracie prsia a necháme odležať. Potom...
Špargľový krém s krutónmi a so špenátovým želé
Špargľu pomocou škrabky olúpeme od špičiek smerom dole, keďže spodná časť je drevnatá. Špičky
špargle necháme...

Pstruh v čipsoch na špenáte
Pripravíme si suroviny. Na panvicu dáme uvarené zemiaky v šupke a špenátový pretlak. Pretlak dochutíme...

Slivkové knedličky s jogurtovo-makovou omáčkou
V šupke uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame najemno. Pridáme soľ, polohrubú múku a vajce. Vypracujeme cesto, ...

Džatky s bravčovými líčkami na víne a zelenine
Bravčové líčka umyjeme, očistíme a osušíme. Očistíme koreňovú zeleninu a nakrájame ju na väčšie kusy...

Taštičky plnené kačacinou s pyré z červenej kapusty
Kačacie stehná umyjeme, očistíme, osolíme, posypeme mletou rascou. Rúru predhrejeme na 120 stupňov a...

Knedľa s mäsovou plnkou na kyslej kapuste
Zemiaky ošúpeme, postrúhame najemno, pridáme múku, vajce, soľ. Vypracujeme cesto a rozdelíme...

Lokše plnené bôčikom a kapustovým pyré
Umytý a osušený bôčik osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme rascou. Pečieme v rúre...

Knedličky s tekvicovou omáčkou a ovčím syrom
Tekvicová omáčka: Na masle orestujeme šalotku nakrájanú najemno, do základu pridáme olúpanú a na kocky nakrájanú...

Šúľance s orechmi na vanilkovom kréme
V šupke uvarené zemiaky očistíme a pretlačíme najemno, pridáme soľ, vajce, múku a vypracujeme cesto...

Bryndzové pirohy s hubovým ragú
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme ich vychladiť, očistíme a postrúhame najemno. Pridáme múku, ...

Trhance
Vždy, keď mamina navarila toto jednoduché jedlo, išli sme sa oň potrhať. Doteraz ho...

Zemiaky s kyslou kapustou v rímskom hrnci
Chcete nápad, čo na obed? Čo tak starú dobrú klasiku...

Králik z rímskeho pekáča
Podarilo sa mi zohnať zopár domácich králikov, tak som sa rozhodoval na aký spôsob jedného spravím,...

Zemiaková polievka s paletou vôní
Vďaka mojim štedrým hríbovým „3om kráľom“, prof. Krúpovi, Ďurkovi Davalovi a TibÝkovi Nagyovi, ...

Zemiakový podlesník na plechu
Toto rýchle a jednoduché jedlo patrí k mojim obľúbeným.

Hrachová polievka v kotlíku
Nielen chlebom je človek živý, ale aj hrachová uvarená v kotlíku nám život zachová. Žiadne mlieko, žiadne syry, no kolená uvarené v nej nám dajú sily....

Bravčové soté so zemiakovou plackou
Tentokrát nám ďalšiu slovenskú dobrotu zo salaša pripravili Jozef Mak a Juraj Bača.

Hrachová polievka so syrom a s kuracím mäsom
Tento recept mám od známej Svetlany, je z Ruska, že v ich rodine je to...

Losos v pivnom cestíčku na hráškovom pyré
Na cestíčko zmiešame vajcia, múku, pivo a kurkumu do hladkej hmoty.

Cibuľová polievka
Jemná, hladká polievka bez štipky múky, ktorej základ tvorí surovina typická pre slovenskú kuchyňu -...

Bezlepkové zemiakové placky
Zemiaky a cibuľu nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme na jemnú kašu. Pridáme 3 strúčiky prelisovaného...

Špenátová polievka so smotanou a strúhaným vajíčkom
Zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Umyjeme špenát a v hrnci ho na olivovom oleji pomaly...

Kuriatko so zeleninou a zemiakovo-žihľavovým nákypom
V olivovom oleji rozmiešame nasekaný rozmarín. Ochuteným olejom potrieme kuracie prsia a necháme odležať. Potom...

Špargľový krém s krutónmi a so špenátovým želé
Špargľu pomocou škrabky olúpeme od špičiek smerom dole, keďže spodná časť je drevnatá. Špičky špargle necháme...