Nadýchané a jemné.
8
porcií
porcií
20 (+ kysnutie) minút
príprava
príprava
14 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do misy dáme múku, do stredu urobíme jamku. Do nej dáme droždie, lyžičku cukru a polovicu mlieko, prikryté necháme kysnúť asi 10 minút. Pridáme zvyšné mlieko a cukor, soľ a olej, vymiesime cesto. Prikryté necháme kysnúť asi 1 hodinu.
- 2
Cesto rozdelíme na 8 častí, naplníme lekvárom. Buchty dáme na štvorčeky mastného papiera a prikryté necháme nakysnúť.
- 3
V hrnci varíme vodu, na parák dáme buchty ďalej od seba /s papierom, alebo parák potrieme olejom/. Prikryté paríme 14 minút, hrniec počas parenia neotvárame. Buchty vyberieme z hrnca a horúce potrieme olejom.
- 4
Podávame poliate roztopeným maslom, posypané mletým makom alebo orechmi a práškovým cukrom.
Tiež parené buchty:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem, tak nech sa vám podaria.
Ďakujem.