Mäsom plnený kapustový list na hubách fotorecept
Marek Čákovský
šéfkuchár reštaurácie Dvor Lehôtka v Lehôtke pod Brehmi, 9. októbra 2020
šéfkuchár reštaurácie Dvor Lehôtka v Lehôtke pod Brehmi, 9. októbra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
K mletému mäsu primiešame nakrájanú žemľu namočenú v mlieku, vajcia, korenie a soľ. Kapustové listy naplníme mäsovou zmesou. Zabalíme tak, aby mäso nebolo vidieť, poukladáme na pekáč s olejom a pečieme 20 minút na 190 °C.
-
2
Očistené zemiaky uvaríme, popučíme a zmiešame s pokrájanou opečenou jarnou cibuľkou.
-
3
Zmes húb osolíme, okoreníme a prudko pečieme na masle. Časť húb neskôr odoberieme a do zvyšku pridáme smotanu. Zredukujeme a zjemníme maslom.
-
4
Na tanier servírujeme plnený kapustový list s popučenými zemiakmi, hubovou omáčkou a dozdobíme zvyšnými hubami.
Diskusia k receptu