Šúľance s orechmi na vanilkovom kréme
šéfkuchár Olívia Restaurant v hoteli Kukučka v Tatranskej Lomnici, 17. augusta 2020

Foto: Pravda - Ivan Majerský
príprava
Suroviny
| 500 g uvarené v šupke |
|
| 200 g |
|
| 2 ks |
|
| 60 g |
|
| 100 g mleté |
|
|
|
|
|
|
|
| Vanilkový krém: | |
| 500 ml |
|
| 80 g |
|
| 2 ks |
|
| 20 g |
|
| 5 g bourbon mletá |
|
| Marinované baby hrušky: | |
| 425 g konzervované |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
V šupke uvarené zemiaky očistíme a pretlačíme najemno, pridáme soľ, vajce, múku a vypracujeme cesto.
- 2
Na pomúčenej ploche z cesta tvarujeme dlhé valčeky a tie pokrájame na menšie dieliky. Každý dielik rozšúľame na hrúbku cca 3 až 5 cm. Šúľance vložíme do vriacej vody. Varíme asi 10 minút. Uvarené šúľance omastíme rozpusteným maslom, vložíme do zmesi mletých vlašských orechov a práškového cukru a obalíme.
- 3
Vanilkový krém: Dve tretiny mlieka varíme spolu s cukrom a mletou vanilkou. Vo zvyšku mlieka rozmiešame žĺtky, Zlatý klas a prelejeme do vriaceho mlieka. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
- 4
Marinované baby hrušky: Baby hrušky vložíme do červeného vína zmiešaného s cukrom, so škoricou a s klinčekmi. Pomaly varíme zhruba 30 minút.
Tiež Šúľance:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








inak-dobrota..
Hrúbka bude spíš délka, a hrúbka chybí. Servis na kameni je pro vanilkový krém hodně avantgardní, o praktičnosti stolování pochybuji. Škoda, pěkné suroviny.
Orechami,aj orechmi.