Šúľance s orechmi na vanilkovom kréme
šéfkuchár Olívia Restaurant v hoteli Kukučka v Tatranskej Lomnici, 17. augusta 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
príprava
Suroviny
500 g uvarené v šupke |
|
200 g |
|
2 ks |
|
60 g |
|
100 g mleté |
|
|
|
|
|
Vanilkový krém: | |
500 ml |
|
80 g |
|
2 ks |
|
20 g |
|
5 g bourbon mletá |
|
Marinované baby hrušky: | |
425 g konzervované |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
V šupke uvarené zemiaky očistíme a pretlačíme najemno, pridáme soľ, vajce, múku a vypracujeme cesto.
- 2
Na pomúčenej ploche z cesta tvarujeme dlhé valčeky a tie pokrájame na menšie dieliky. Každý dielik rozšúľame na hrúbku cca 3 až 5 cm. Šúľance vložíme do vriacej vody. Varíme asi 10 minút. Uvarené šúľance omastíme rozpusteným maslom, vložíme do zmesi mletých vlašských orechov a práškového cukru a obalíme.
- 3
Vanilkový krém: Dve tretiny mlieka varíme spolu s cukrom a mletou vanilkou. Vo zvyšku mlieka rozmiešame žĺtky, Zlatý klas a prelejeme do vriaceho mlieka. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
- 4
Marinované baby hrušky: Baby hrušky vložíme do červeného vína zmiešaného s cukrom, so škoricou a s klinčekmi. Pomaly varíme zhruba 30 minút.
Tiež Šúľance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
inak-dobrota..
Hrúbka bude spíš délka, a hrúbka chybí. Servis na kameni je pro vanilkový krém hodně avantgardní, o praktičnosti stolování pochybuji. Škoda, pěkné suroviny.
Orechami,aj orechmi.