Šúľance
Šúľance

Šúľance s orechmi na vanilkovom kréme

Lukáš Šidlovský
šéfkuchár Olívia Restaurant v hoteli Kukučka v Tatranskej Lomnici, 17. augusta 2020
Šúľance s orechmi na vanilkovom kréme
Foto: Pravda - Ivan Majerský
75 minút
príprava

Suroviny

500 g uvarené v šupke
200 g
2 ks
60 g
100 g mleté
Vanilkový krém:
500 ml
80 g
2 ks
20 g
5 g bourbon mletá
Marinované baby hrušky:
425 g konzervované

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V šupke uvarené zemiaky očistíme a pretlačíme najemno, pridáme soľ, vajce, múku a vypracujeme cesto.

  2. 2

    Na pomúčenej ploche z cesta tvarujeme dlhé valčeky a tie pokrájame na menšie dieliky. Každý dielik rozšúľame na hrúbku cca 3 až 5 cm. Šúľance vložíme do vriacej vody. Varíme asi 10 minút. Uvarené šúľance omastíme rozpusteným maslom, vložíme do zmesi mletých vlašských orechov a práškového cukru a obalíme.

  3. 3

    Vanilkový krém: Dve tretiny mlieka varíme spolu s cukrom a mletou vanilkou. Vo zvyšku mlieka rozmiešame žĺtky, Zlatý klas a prelejeme do vriaceho mlieka. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

  4. 4

    Marinované baby hrušky: Baby hrušky vložíme do červeného vína zmiešaného s cukrom, so škoricou a s klinčekmi. Pomaly varíme zhruba 30 minút.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
Hrúbka 3 až 5 cm ??? Oh ..... To už nie sú šúľance.
@dr (17.8.2020 19:54)
Hrúbka bude spíš délka, a hrúbka chybí. Servis na kameni je pro vanilkový krém hodně avantgardní, o praktičnosti stolování pochybuji. Škoda, pěkné suroviny.