Kačacie stehno s červenou kapustou, lokšou a knedľou
executive chef spoločnosti Primestar Hotels, 16. októbra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
Suroviny
4 ks |
|
4 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
|
|
(prípadne olej) |
|
|
|
|
|
Dusená červená kapusta: | |
700 g |
|
40 g |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zemiakové knedle: | |
800 g |
|
350 g |
|
2 ks |
|
|
|
(na opečenie) |
|
Postup
-
1
Kačacie stehná umyjeme, osušíme a očistíme. Preložíme do hlbšieho plechu, osolíme, okoreníme, pridáme strúčiky cesnaku, ktoré jemne rozpučíme, tymian a zalejeme roztopenou kačacou masťou alebo olejom, zakryjeme alobalom a konfitujeme v rúre pri teplote 100 stupňov zhruba 4–5 hodín. Keď sú stehna hotové, vyberieme ich z masti a položíme na čistý plech. Dáme ešte zapiecť do chrumkava pri teplote 200 °C.
- 2
Na oleji opražíme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme postrúhanú červenú kapustu, podusíme ju, kým nepustí šťavu, a keď sa táto vyparí, kapustu podlejeme vodou. Spolu s bobkovým listom, cukrom a s trochou rasce, soli a octu dusíme domäkka. Na konci môžeme dochutiť pomarančovou šťavou alebo ovocným octom a brusnicami.
- 3
Zemiakové knedle: Zemiaky varíme v šupke 20–30 minút, kým nie sú mäkké, očistíme ich, ošúpeme popučíme do polovice múky. Pridáme vajcia, zasypeme zvyškom múky, osolíme, dobre vymiešame. Cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme knedle. Varíme v osolenej vode 15–20 minút. Uvarené knedle nakrájame na kolieska, opečieme na masle a podávame so stehnom, s kapustou a s lokšou.
Tiež kačacie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu